top icon
Επικαιρότητα

Subaru Impreza Sedan Concept: Ντεμπούτο στο LA

Πρόγευση από την 4θυρη εκδοχή του νέου Subaru Impreza.

Λίγες εβδομάδες πριν την επίσημη αποκάλυψη της 5θυρης παραλλαγής στο Τόκιο, η Subaru φέρνει στην Έκθεση του Λ. Άντζελες την αντίστοιχη 4θυρη. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια πρόγευση του αυτοκινήτου που θα μπει στην παραγωγή τον επόμενο χρόνο αποτελώντας το πρώτο δείγμα γραφής του προγράμματος Prominence 2020 της Subaru, το οποίο προβλέπει τη δημιουργία μιας ενιαίας πλατφόρμας πάνω στην οποία θα βασιστούν όλα τα μελλοντικά μοντέλα της μάρκας. Από το Impreza έως το Outback.

Σύμφωνα με τη Subaru, η νέα αυτή πλατφόρμα θα επιφέρει σημαντική εξοικονόμηση βάρους, αλλά και υψηλότερους δείκτες ακαμψίας σε σχέση με το παρελθόν. Μαζί με αυτά, η ιαπωνική εταιρεία εισάγει και τη νέα σχεδιαστική της «γλώσσα», η οποία φέρει την ονομασία Dynamic x Solid.

Προς το παρόν, οι Ιάπωνες παραμένουν φειδωλοί σχετικά με τις επιλογές που αναμένεται να υιοθετήσουν στα επιμέρους μηχανικά μέρη των νέων Impreza. Αν μη τι άλλο, το γνωστό σύστημα «συμμετρικής» τετρακίνησης παραμένει αδιαπραγμάτευτο για τους Ιάπωνες, κάτι που ισχύει και για τους επίπεδους κινητήρες. Οι τελευταίοι θα διαθέτουν στο μέλλον σημαντικές αλλαγές και προσθήκες σε σχέση με το παρελθόν, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται και το σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων όταν το αυτοκίνητο κινείται με χαμηλό φορτίο μέσα στην πόλη._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ