top icon
Επικαιρότητα

Συνεργασία Toyota-Suzuki σε νέες τεχνολογίες

Οι φήμες που ήθελαν τις δύο εταιρείες να επεκτείνουν τους μεταξύ τους δεσμούς επιβεβαιώθηκαν και επίσημα.

Το κοινό ανακοινωθέν των δύο εταιρειών που εξεδόθη σήμερα το πρωί δεν αποτελεί παρά τη φυσική συνέχεια όλων όσων γνωρίζαμε σε σχέση με την επισήμως εκπεφρασμένη από τον περασμένο Οκτώβριο πρόθεση των δύο εταιρειών να επεκτείνουν τη μεταξύ τους συνεργασία. Όπως αναφέρει το σχετικό δ.Τ., οι δύο ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα εργαστούν από κοινού πάνω σε «τεχνολογίες που σχετίζονται με το περιβάλλον, την ασφάλεια και τα συστήματα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης». Παράλληλα οι δύο πλευρές σημειώνουν πως η σχέση τους θα επεκταθεί και στην «αμοιβαία παροχή προϊόντων και εξαρτημάτων», χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Η κίνηση αυτή –μία από τις πολλές που τα τελευταία χρόνια συντελούνται στο χώρο- δεν αποτελεί παρά μία ακόμα προσπάθεια ελαχιστοποίησης του κόστους, πολλώ δε μάλλον με δεδομένες τις επιτακτικές ανάγκες για εξέλιξη μηχανικών συνόλων με «πραγματική» περιβαλλοντική ευαισθησία.

Ταυτόχρονα, χάρη στη συνεργασία αυτή, η Toyota θα καταφέρει να «διεισδύσει» με μεγαλύτερη ευκολία στην αναπτυσσόμενη αγορά αυτοκινήτου της Ινδίας, στην οποία η Suzuki κατέχει ήδη υψηλά μερίδια.

Θυμίζουμε πως η Toyota έχει συνάψει αντίστοιχες συνεργασίες με τη Mazda, τη Subaru, αλλά και την ευρωπαϊκή BMW, σε αντίθεση με την Suzuki, η οποία πριν ένα σχεδόν χρόνο πριν κατάφερε να «απεμπλακεί», με δικαστική μάλιστα συνδρομή, από την άκαρπη για την ίδια σχέση της με τον Όμιλο VW._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ