top icon
Επικαιρότητα

Τα Citroen C4 SpaceΤourer και Grand C4 SpaceΤourer με το νέο ΕΑΤ8 αυτόματο κιβώτιο

Μαζί με την εγκατάλειψη του ονόματος Picasso και την υιοθέτηση του χαρακτηρισμού SpaceTourer, οι MPV εκδόσεις του γαλλικού μοντέλου αφήνουν πίσω τους και το αυτόματο 6άρι κιβώτιο του παρελθόντος.

Από τις αρχές της άνοιξης και εξής, όλες οι MPV εκδόσεις μικρομεσαίου μοντέλου της Citroen, που μέχρι σήμερα ήταν γνωστές με το συνοδευτικό όνομα Picasso, αλλάζουν… προσδιοριστικό υιοθετώντας για λόγους κοινής εταιρικής ταυτότητας το προσωνύμιο SpaceTourer. Έτσι, τόσο απλή 5θέσια έκδοση της σειράς, όσο και η 7θέσια Grand έρχονται σήμερα να υπερθεματίσουν πάνω στις γνώριμες αρετές της MPV έκδοσης του C4 προσθέτοντας μάλιστα ένα ιδιαίτερο… κερασάκι στο όλο πακέτο: το νέο 8άρι κιβώτιο του γαλλικού ομίλου.

Πρόκειται για ένα αυτόματο κιβώτιο, γνωστότερο και ως EAT8, που κατασκευάζεται από τους Γάλλους με την άδεια ασφαλώς της ιαπωνική Aisin, το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει σήμερα τα αντίστοιχο 6άρι, αρχικά στη 2λιτρη έκδοση BlueHDi των 160 ίππων. Όπως ανακοινώνουν οι Γάλλοι, αργότερα μέσα στη χρονιά που διανύουμε ο συγκεκριμένος τύπος  μετάδοσης θα τοποθετηθεί και σε συνδυασμό με άλλους κινητήρες. Πιθανότατα, θα προσθέσουμε εμείς, με το νέο 1.600άρη πετρελαιοκινητήρα της οικογένειας BlueHDi, ο οποίος θα αποδίδει 10 επιπλέον ίππους σε σχέση με τη σημερινή εκδοχή του.

Διαβάστε επίσηςΟι τιμές στην Ελλάδα του νέου Citroen C4 Cactus

Σε σύγκριση με το ΕΑΤ6, το νέο κιβώτιο εξασφαλίζει, χάρη στις δύο επιπλέον σχέσεις του, βελτιωμένη κατά 7% οικονομία καυσίμου, όντας συγχρόνως και ελαφρύτερο κατά 2 κιλά. Η γαλλική εταιρεία αναφέρει, επίσης, πως ο τρόπος διαδοχής των σχέσεων είναι ακόμα πιο ομαλός, ενώ το «παρών» εξακολουθούν να δίνουν πίσω από το τιμόνι τα γνωστά paddles για χειροκίνητες αλλαγές.

Προς το παρών, δεν υπάρχουν πληροφορίες αναφορικά με το πότε θα δούμε τις εκδόσεις BlueHDi των 160 ίππων με το νέο 8άρι κιβώτιο στη χώρα μας. Στη Γαλλία, πάντως, οι τιμές ξεκινούν από τα 33.850 € για την έκδοση Feel και συνεχίζονται στα 36.650 € για την πιο πλούσια Shine. Το κόστος για τις αντίστοιχες Grand εκδόσεις ορίστηκε αντίστοιχα στα 35.050 € και 37.850 €._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ