top icon
Επικαιρότητα

Tesla: Ένεση ρευστότητας 1,15 δις $ εν όψει Model 3

Οι επιπλέον αυτοί πόροι θα διατεθούν ώστε να μειωθεί το οικονομικό ρίσκο που τυχόν θα επιφέρει στους δείκτες της αμερικανικής εταιρείας η «εκκίνηση» της γραμμής παραγωγής του νέου ηλεκτρικού της μοντέλου.

Παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του Elon Musk ότι δεν θα χρειαστούν επιπλέον πόροι ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή του νέου Model 3, σε χθεσινή της ανακοίνωσή της η Tesla εξέφρασε την πρόθεση της να αντλήσει μέσω των αγορών ιδία κεφάλαια συνολικού ύψους 1,15 δις δολαρίων. Στο σχετικό δελτίο Τύπου η εταιρεία αναφέρει πως το ποσό αυτό «θα χρησιμοποιηθεί για να ενισχυθεί ο ισολογισμός της μειώνοντας περαιτέρω τυχόν κινδύνους που συνδέονται με την ταχεία κλιμάκωση των δραστηριοτήτων της του λόγω του λανσαρίσματος του Model 3».

Διαβάστε επίσης: Το φαινόμενο Elon Musk

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του CEO της εταιρείας, το πρώτο Model 3 θα πατήσει τους τροχούς του στην άσφαλτο μέσα στον προσεχή Ιούλιο. Ο Elon Musk υποστήριξε μάλιστα πως από τον Ιούλιο έως και το τέλος της τρέχουσας χρονιάς, ο ρυθμός παραγωγής του νέου Model 3 ανά βδομάδα θα ανέλθει στις 5.000 μονάδες. Από το 2018 και εξής, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του νέου εργοστασίου της Tesla που έχει την έδρα του στη Νεβάδα των ΗΠΑ, η εβδομαδιαία παραγωγή του μοντέλου θα διπλασιαστεί φτάνοντας τις 10.000. _Χ.Α.

Διαβάστε επίσης: Οι πωλήσεις της Tesla το 2016

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ