top icon
Επικαιρότητα

The Economist: Στα χέρια της οικογένειας Agnelli

Μία ακόμα… επέκταση στον πάντοτε νευραλγικό χώρο των εκδόσεων πραγματοποιεί με τον πλέον δυναμικό τρόπο η οικογένεια Agnelli.

Η εταιρεία Exor SpA, η οποία ελέγχεται πλήρως από τα… ισχυρά μέλη της οικογένειας Agnelli αποτελώντας συγχρόνως και τον βασικό μέτοχο στον αμερικανοιταλικό αυτοκινητικό όμιλο που ακούει στο όνομα Fiat Chrysler Automobiles, αύξησε την επιρροή του στην έντυπη έκδοση του εβδομαδιαίου The Economist αποκτώντας το πλειοψηφικό «πακέτο» των μετοχών του. Πιο συγκεκριμένα, όπως επίσημα ανακοινώθηκε την περασμένη Τετάρτη, η Exor SpA έχει πλέον στον έλεγχό της το 43,4% των μετοχών του Economist Group, έναντι μόλις 4,7% που κατείχε μέχρι σήμερα, καταβάλλοντας οικονομικό τίμημα συνολικού ύψους 449 εκ. δολαρίων. Αν μη τι άλλο, η κίνηση αυτή δεν ταυτίζεται με το… όψιμο ενδιαφέρον του ομίλου αλλά και των μελών της οικογένειας Agnelli σε σχέση με τη «συμμετοχή» τους σε μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, καθώς, ως γνωστόν, εδώ και πολύ καιρό η Exor SpA κατέχει σημαντικό μερίδιο τόσο στην «εγχώρια» La Stampa, που έχει ως έδρα της την πόλη του Τορίνο, όσο και στην επίσης ιταλική Corriere della Sera, όντας μάλιστα και ο μοναδικός επενδυτής του ομίλου RCS Media Group.

Θυμίζουμε πως η έντυπη έκδοση του The Economist, η οποία παραδοσιακά εδρεύει στην πόλη του Λονδίνου, κυκλοφορεί αδιαλείπτως από το 1843 Σήμερα, η μέση εβδομαδιαία κυκλοφορία του εντύπου αγγίζει, με βάσει τα επίσημα στοιχεία, τα 1,6 εκ. αντίτυπα._Χ.Α

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ