top icon
Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: έφτασε ο Μετροπόντικας

Παρόντος του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά, οι Θεσσαλονικείς «υποδέχτηκαν» τον πρώτο από τους δύο Μετροπόντικες που θα αναλάβουν τη διάνοιξη της σήραγγας του Μετρό.
 
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ο δεύτερος Μετροπόντικας θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του 2008, ενώ οι εργασίες διάνοιξης της σήραγγας που θα ενώνει τους σταθμούς «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός» και «Νέα Ελβετία» -συνολικού μήκους 7,7 χλμ. -θα αρχίσουν την άνοιξη.
 
Ο Μετροπόντικας είναι ικανός να κατασκευάζει, σε καθημερινή βάση, 10 μέτρα σήραγγας, «δουλεύοντας» από 16 έως 31 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης.
 
Το έργο, προϋπολογισμού 1,1 δισ. Ευρώ, αναμένεται να παραδοθεί στο κοινό στα τέλη του 2012. Αρχικά το δίκτυο θα έχει μήκος 9,6 χλμ. και θα περιλαμβάνει 13 σταθμούς. Αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν 8 εργοτάξια, ενώ κατασκευάζονται τρεις σταθμοί: Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός, Βενιζέλου και Σιντριβάνι.
 
Όπως δήλωσε ο κ. Σουφλιάς, γίνονται ήδη μελέτες για τις πρώτες επεκτάσεις προς την Καλαμαριά και την Σταυρούπολη, ενώ παράλληλα εξετάζονται και οι επόμενες επεκτάσεις προς το Αεροδρόμιο και το Κορδελιό.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ