top icon
Επικαιρότητα

Την ανεξαρτητοποίηση της Magneti Marelli προανήγγελλε ο Marchionne

Ο CEO της FCA κατέστησε δημοσίως γνωστή την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιήσει την Magneti Marelli μέσα στο 2018, κίνηση που δεν αναμένεται να συμβεί μέσα στην προσεχή περίοδο για τις Alfa Romeo και Maserati.

Πολλά έχουν γραφτεί για τις προθέσεις του ιταλο-καναδού μάνατζερ να ανεξαρτητοποιήσει σημαντικά «περιουσιακά στοιχεία» της FCA με τρόπο ανάλογο με εκείνον της Ferrari, σε μια προσπάθεια να «ανυψωθεί» η αξία τους μέσω της άντλησης επιπλέον κεφαλαίων από τις διεθνείς χρηματαγορές. Προς επιβεβαίωση όλων των παραπάνω, ο Sergio Marchionne ανακοίνωσε χθες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Rovereto της Ιταλίας πως μέσα στο 2018 η FCA θα επιδιώξει το spin-off της ιταλικής Magneti Marelli, η οποία, ως γνωστόν, χρόνια τώρα κατασκευάζει για λογαριασμό ουκ ολίγων κατασκευαστών επιμέρους τμήματα, όπως φωτιστικά σώματα, ηλεκτρονικές μονάδες διαχείρισης των κινητήρων, αναρτήσεις κοκ.

«Θα πιέσουμε όσο μπορούμε για το spinoff της Magneti Marelli μέσα στο 2018, κίνηση που αποτελεί τμήμα του νέου στρατηγικού σχεδιασμού της FCA που θα ανακοινώσουμε του χρόνου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Sergio Marchionne.

Φυσικά, το ερώτημα-φωτιά που τέθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του CEO της FCA ήταν το κατά πόσο το δρόμο της Magneti Marelli θα ακολουθήσουν οι Alfa Romeo και Maserati. Επ’ αυτού, ο Marchionne ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο είναι δεν είναι πιθανό να συμβεί ούτε και μέσα στην προσεχή 5ετία, δήλωση που, προς το παρόν τουλάχιστον, βάζει φρένο στα σενάρια που ήθελαν τις δύο σπορτίφ μάρκες της FCA να ακολουθούν τον επιχειρηματικό δρόμο της Ferrari –που παρεμπίπτοντος απεδείχθη εξαιρετικά προσοδοφόρος για την ίδια και τους μετόχους της._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ