top icon
Επικαιρότητα

To αεροδυναμικό πακέτο του νέου Honda Civic Type-R!

Η ιαπωνική εταιρεία αποκαλύπτει το αεροδυναμικό πακέτο του νέου της όπλου, καθώς και μέρος των τεχνικών περγαμηνών και επιδόσεών του.

Η ιαπωνική εταιρεία αποκαλύπτει το αεροδυναμικό πακέτο του νέου της όπλου, καθώς και μέρος των τεχνικών περγαμηνών και επιδόσεών του.

Το νέο Type-R είναι αναμφίβολα ένα από τα πλέον… πολυαναμενόμενα μοντέλα που θα δούμε στις αρχές του επόμενου μήνα στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης. Ωστόσο, προκειμένου να ενισχύσει το αίσθημα… αναμονής των φανατικών και όχι μόνο οπαδών του μοντέλου, η ιαπωνική εταιρεία δίνει σήμερα στη δημοσιότητα τρεις φωτογραφίες, που αφορούν σχεδιαστικές λεπτομέρειές του, αλλά και μερικά ενδιαφέροντα τεχνικά στοιχεία του νέου σπορ «δημιουργήματός» της. Πρώτο και σημαντικότερο, το «επίτευγμα» του ιαπωνικού hot hatch όσον αφορά την τελική του ταχύτητα, η οποία ανέρχεται, ούτε λίγο ούτε πολύ, στα 270 χλμ./ώρα. Όπως χαρακτηριστικά ανακοινώνουν οι Ιάπωνες, η κορυφαία για την κατηγορία αυτή επίδοση οφείλεται στην εξαιρετικά… προσεγμένη δουλειά που έχει γίνει όσον αφορά στην αεροδυναμική των εξωτερικών επιφανειών του νέου Type-R. Συγκεκριμένα, πρόκειται για «καλούδια», όπως το επίπεδο σχεδόν πάτωμα, ο εντυπωσιακός διαχύτης αέρα στο πίσω μέρος, η ευμεγέθης αεροτομή στην κορυφή της τρίτης πόρτας, οι πλαϊνές «ποδιές», αλλά και οι μεγάλες εισαγωγές αέρα και τα αεροδυναμικά «φιλέτα» στο εμπρός μέρος, που έχουν… προκύψει ύστερα από εκτενείς δοκιμές της Honda τόσο στο δρόμο, όσο και στην αεροδυναμική σήραγγα.

Από εκεί και πέρα, το νέο Type-R θα εξοπλίζεται με κορυφαίων προδιαγραφών φρένα, αποτελούμενα από δίσκους διαμέτρου 350 χλστ. εμπρός, σε συνδυασμό με 4πίστονες δαγκάνες της ιταλικής Brembo. Το όλο πακέτο στο σύστημα πέδησης ολοκληρώνεται με μεγάλους αεραγωγούς στα εμπρός φτερά, που βελτιώνουν την ψύξη του, καθώς και με τροχοί που «δένουν» σε ζάντες διαμέτρου 19 ιντσών. Για περισσότερες… αποκαλύψεις για το νέο Type-R, το οποίο θα εφοδιάζεται με έναν 2λιτρο κινητήρα turbo με σύστημα άμεσου ψεκασμού και VTEC, υπομονή έως τις 3 Μαρτίου._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ