top icon
Επικαιρότητα

Το άγνωστο αρχειακό υλικό της Porsche στο Weissach

Σ’ ένα άγνωστο μέχρι τώρα υπόγειο που βρίσκεται στο κέντρο έρευνας του Weissach, η Porsche διαφυλάσσει σαν κόρη οφθαλμού ένα σπάνιο αρχειακό υλικό 100.000 και πλέον σελίδων.

Οι κινήσεις του Uwe Geisel είναι σχεδόν ευλαβικές καθώς ξετυλίγει ένα σχέδιο με τη μέγιστη δυνατή προσοχή στο τραπέζι που βρίσκεται εμπρός του. «Αυτό το τεχνικό σχέδιο δείχνει ένα πρώιμο λογότυπο του ονόματος Carrera που χρονολογείται από το 1952», δηλώνει ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος διαχείρισης και… προστασίας του σπάνιου υλικού που βρίσκεται σ’ ένα «κλειστο» υπόγειο στο κέντρο εξέλιξης και δοκιμών του Weissach. Ξετυλίγοντας εμπρός του δύο ακόμα σχέδια, ο Uwe δηλώνει: «Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σε αυτό, το οποίο δημιουργήθηκε το 1948 για την Porsche Cisitalia. Στο δεύτερο απεικονίζεται ένα σχέδιο της 356 του 1950».

Η αίθουσα στο υπόγειο χωρίς παράθυρα στο κέντρο εξέλιξης του Weissach μπορεί να φαίνεται «κρύα» και λιτή σε πρώτη επαφή, εντούτοις οι εντυπώσεις αυτά είναι παραπλανητικές. Όταν ο Uwe Geisel ανοίγει ένα-ένα τα συρόμενα καλύμματα των ντουλαπιών εμφανίζεται εμπρός σου ένα μοναδικό θέαμα με χιλιάδες καλοδιατηρημένα σχέδια, όλα με γνώριμες αριθμήσεις στο εξωτερικό τους: “924 …”, “944 …”, “928 …” Όλα αυτά τα σχέδια, τα οποία ξεπερνούν τα 100.000 φύλλα/σελίδες, είναι σε πρωτότυπη μορφή έχοντας επιζήσει άθικτά εδώ και πολλές δεκαετίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγάλο και διεθνώς αναγνωρισμένο αρχείο της Porsche βρίσκεται στο εσωτερικό του νέου της μουσείου στο Zuffenhausen. «Συνεργαζόμαστε στενά με τους συναδέλφους μας εκεί», τονίζει ο Geisel. Και συμπληρώνει: «Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε ήδη από το 2002 για την ψηφιοποίηση του θησαυρού μας στο Weissach ώστε να μην χαθεί τίποτα στο πέρασμα του χρόνου»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ