top icon
Επικαιρότητα

To Groupe PSA αναστέλλει τη λειτουργία των εργοστασίων του στην Ευρώπη

Έστω και με καθυστέρηση, το Groupe PSA ανακοίνωσε προ ολίγου την αναστολή λειτουργίας όλων των εργοστασίων του στην Ευρώπη.

Η αναστολή λειτουργίας όλων των εργοστασίων του γαλλικού ομίλου αφορά όλες τις μάρκες του (Peugeot, Citroen, DS και Opel), συμπεριλαμβανομένης της Vauxhall στο Ην. Βασίλειο.

Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν που εξεδόθη προ ολίγου, το Groupe PSA βάζει λουκέτο σε όλες τις μονάδες του έως και τις 27 Μαρτίου «εξαιτίας της επιτάχυνσης που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες από τις σοβαρές περιπτώσεις Covid-19 σε ορισμένες μονάδες παραγωγής, τα προβλήματα στον εφοδιασμό από μεγάλους προμηθευτές, καθώς και από την απότομη πτώση στην αγορά αυτοκινήτου».

Τα εργοστάσια στη Μυλούζη στη Γαλλία και στη Μαδρίτη στην Ισπανία σταματούν τις εργασίες τους σήμερα.

Οι μονάδες κατασκευής οχημάτων σε Poissy και Sochaux  στη Γαλλία, στη Σαραγόσα της Ισπανίας, στο Eisenach και το Ruesselsheim της Γερμανίας, στο Ellesmere Port στο Ην. Βασίλειο, καθώς και σε εκείνο στην Gliwice της Πολωνίας, θα σταματήσουν αύριο.

Ένα 24ωρο αργότερα θα σταματήσει η παραγωγή στο Hordain της Γαλλίας, στο Vigo της Ισπανίας και στο Mangualde της Πορτογαλίας.

Την προσεχή Πέμπτη λουκέτο θα μπει στις μονάδες του γαλλικού ομίλου στο Luton της Μ. Βρετανίας και στην Trnava της Σλοβακίας.

Το Groupe PSA δεν ανακοίνωσε πότε και αν θα σταματήσουν οι εργασίες παραγωγής κινητήρων στις εγκαταστάσεις του σε Αυστρία, Ουγγαρία, Πολωνία και Γαλλία.

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται η κατάσταση στις μονάδες παραγωγής στην Ευρώπη

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ