top icon
Επικαιρότητα

To νέο Ford Focus στη Γενεύη

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης για το νέο Ford Focus, αρχής γενομένης από την έκδοση wagon.

Αποτελεί ένα από τα δέκα μοντέλα που θα στηριχθούν στη νέα πλατφόρμα «C» της Ford, με την οποία η εταιρεία φιλοδοξεί να αυξήσει κατά πολύ τις πωλήσεις της στην κατηγορία, ενώ εντός της επόμενης χρονιάς θα προκύψουν και οι τρίθυρες, station wagon καθώς και κάμπριο εκδόσεις του.
 
Στον εξοπλισμό του μοντέλου συμπεριλαμβάνεται το ηλεκτρικό τιμόνι τεχνολογίας «Electric Power Assist Steering system» που με τη λειτουργία του συμβάλει και στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, ενώ προσφέρει βελτιωμένη ακρίβεια στον οδηγό. Επίσης βρίσκεται και το σύστημα «Dynamic Cornering Control» το οποίο περιορίζει τις τάσεις υποστροφής, κατανέμοντας τη ροπή μεταξύ των δύο εμπρός τροχών ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.
Για την αγορά της άλλης πλευράς του Ατλαντικού ανακοινώθηκε ένας νέος δίλιτρος κινητήρας βενζίνης, ισχύος 155 ίππων, το οποίο θα συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη «PowerShift». Στην Ευρώπη θα υπάρχουν και μηχανικά σύνολα των 1.6 λίτρων. Έντός του 2011 θα κατασκευαστεί και ηλεκτρική έκδοση.
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ