top icon
Επικαιρότητα

Το νέο Mercedes Travego στο Ελληνικό

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο του ελληνικού παρουσίασε σήμερα η EvoBus Ελλάς ΑΒΕΕ το νέο τουριστικό λεωφορείο Travego της Mercedes-Benz, που κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο της εταιρείας στο Χόσντερε της Κωνσταντινούπολης. Μετά την παρουσίαση, ακολούθησε ειδικό σεμινάριο Ασφαλούς και Οικονομικής Οδήγησης για όλους τους οδηγούς λεωφορείων με ειδικό εκπαιδευτή από τη Γερμανία, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε ειδική ενημέρωση για τους νέους κινητήρες Euro 4 BlueTec με τεχνολογία SCR.

Στο νέο Travego δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στον δυναμικό σχεδιασμό συγκεκριμένων λεπτομερειών σε σχέση με τον προκάτοχό του. Άλλες διαφορές εντοπίζονται στον μεγαλύτερο χώρο για οδηγό και συνοδηγό, μεγαλύτερες πόρτες εισόδου, μικρότερο βάρος κατά 300 κιλά και νέα ηλεκτρονικά συστήματα πέραν των ήδη υπαρχόντων ABS, ASR, EBS, BA, ESP, όπως σύστημα ελέγχου εγγύτητας με κάμερες, σύστημα περιορισμού ταχύτητας σε κατωφέρεια και σύστημα προειδοποίησης αθέλητης αλλαγής λωρίδας.

Το αυτοκίνητο  διατίθεται σε τρία διαφορετικά μήκη αμαξώματος, στις εκδόσεις 15RHD (12,14 μ.), 16RHD (12,96 μ.) και 17RHD (13,99 μ.), με χωρητικότητα επιβατών 44, 48 και 57 θέσεις αντίστοιχα, ενώ υπάρχουν δύο επίπεδα εξοπλισμού, τα “Fashion” και “Flair”. Το εξωτερικό πλάτος των 2,55 μ. και το ύψος ορθίων των 2,10 μ. έχουν διατηρηθεί τα ίδια. Οι κινητήρες που κινούν το όχημα είναι δύο: ένας 6 κύλινδρος με 428 ίππους ή ένας 8κύλινδρος με 476 ίππους και πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro4. Συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή το ήδη γνωστό από παλαιότερα αυτόματο 12 σχέσεων της ZF.

Η τιμή του λεωφορείου αναμένεται ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, γεγονός που οφείλεται αποκλειστικά στο κόστος εξέλιξης των νέων κινητήρων._Σ.Λ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ