top icon
Επικαιρότητα

Το νέο Peugeot 308 θα έχει και ηλεκτρική έκδοση

Η γαλλική εταιρεία σκοπεύει να εντάξει στην «ατζέντα» του νέου Peugeot 308 μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Το νέο Peugeot 308, το οποίο αποκαλύφθηκε πρόσφατα (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ), θα είναι διαθέσιμο στις κατά τόπου αγορές από το προσεχές φθινόπωρο σε μία ποικιλία εκδόσεων που περιλαμβάνουν δύο plug-in υβριδικές, πέραν ασφαλώς των συμβατικών βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων παραλλαγών.

Ωστόσο, όπως δήλωσε στο βρετανικό Autocar ο Product Director της Peugeot, Jérôme Micheron, η γκάμα του γαλλικού «χάτς» θα αποκτήσει και ηλεκτρική έκδοση.

«Θέλουμε να δώσουμε στον πελάτη τη δυνατότητα επιλογής, επειδή η αγορά εξελίσσεται τόσο γρήγορα. Όμως, θέλουμε να έχουμε τις σωστές απαντήσεις. Παρουσιάζουμε το νέο 308 σε εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ, και έχουμε ήδη αποφασίσει έναν οδικό χάρτη στα πλαίσια του οποίου θα λανσάρουμε μία έκδοση MHEV ενώ έχουμε επίσης ένα σχέδιο για ηλεκτρική έκδοση», δήλωσε ο Jérôme Micheron.

Και προσέθεσε:

«Θα βασιζόμασταν για την ηλεκτρική έκδοση στην υπάρχουσα πλατφόρμα EMP2, αλλά στον όμιλο Stellantis έχουμε πολλές επιλογές για τη δημιουργία ηλεκτρικών εκδόσεων».

Με δεδομένη την υπάρχουσα εμπειρία από τα υπόλοιπα ηλεκτρικά μοντέλα της Stellantis, η ηλεκτρική έκδοση του νέου Peugeot 308 κάλλιστα θα μπορούσε να φιλοξενήσει τον γνωστό κινητήρα των 136 ίππων των Γάλλων, σε συνδυασμό με μία μπαταρία υψηλής τάσης με χωρητικότητα 50 kWh.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο το νέο Peugeot 308 να παρουσιαστεί στο μέλλον σε μία ακόμα πιο ισχυρή plug-in υβριδική εκδοχή με την χαρακτηριστική ονομασία PSE, o Jérôme Micheron δήλωσε:

«Είναι ακόμη υπό αξιολόγηση, αλλά η αγορά συρρικνώνεται πολύ. Εξετάζουμε ορισμένες επιλογές για τα προϊόντα PSE, αλλά σήμερα δεν βλέπουμε τόσο μεγάλο όγκο πωλήσεων… Υπάρχει επίσης το ζήτημα του βάρους του οχήματος, οπότε δεν είμαστε τόσο σίγουροι σήμερα για τη διάθεση του 308 PSE στην αγορά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ