top icon
Επικαιρότητα

To πρώτο επίσημο βίντεο της νέας Alpine A120

Οι Γάλλοι ετοιμάζονται για το επαναλανσάρισμα της Alpine. Και συγκεκριμένα, της κεντρομήχανης και πισωκίνητης, ασφαλώς, Α120.

Όλα δείχνουν πως η ώρα για την επίσημη παρουσίαση της νέας Α120, του πρώτου ύστερα από πολλά χρόνια κουπέ της Alpine, πλησιάζει. Θέλοντας να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα, η γαλλική εταιρεία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζονται τρεις καμουφλαρισμένες Α120 να πλαγιολισθαίνουν με αρκετή ομολογουμένως… χάρη σε βρεγμένο τερέν. Παράλληλα με τη δημοσιοποίηση του εν λόγω οπτικού υλικού στο κανάλι της στο Youtube, η Alpine ανακοίνωσε στον επίσημο ιστότοπό της πως η Α120 θα κατασκευαστεί αρχικά σε μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση, την Premiere Edition, με τα μόλις 1.955 αντίτυπα της να προορίζονται για ισάριθμους αγοραστές σε Σουηδία, Πορτογαλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία και Ισπανίας. Μάλιστα, η Alpine φέρεται να δέχεται από τώρα προκαταβολές ύψους 2.000 ευρώ προκειμένου μια από αυτές να γίνει δική σας.

Παρά το γεγονός ότι η γαλλική εταιρεία δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά της, όλα δείχνουν πως η νέα A120 θα κινείται από έναν κινητήρα τούρμπο τοποθετημένο στο κέντρο του αμαξώματος (εξ ου και οι αεραγωγοί στο τελείωμα του πίσω παρπρίζ, όπως μπορεί κανείς να παρατηρήσεις στο σχετικό βίντεο) με χωρητικότητα 1,8 λίτρων, ο οποίος αποτελεί εξέλιξη του αντίστοιχου 1,6 του Clio RS μεταφέροντας την κίνηση στους πίσω τροχούς. Η ισχύ του θα κυμαίνεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κοντά στους 250 ίππους, ενώ βέβαιο είναι πως αμέσως μετά θα ακολουθήσει μια πιο «καυτή», με ισχύ 300 περίπου ίππων._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ