top icon
Επικαιρότητα

Το πρώτο Tesla Model 3 είναι γεγονός

Το πρώτο αντίτυπο του πολυαναμενόμενου Model 3 βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της αμερικάνικης εταιρείας. Και, διόλου τυχαία, ανήκει πλέον στον Elon Musk.

Με το πρώτο «production-spec» μεσαίο ηλεκτρικό σεντάν της Tesla να βγαίνει, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, από τη γραμμή παραγωγής της αμερικάνικης εταιρείας που βρίσκεται στο Freemont των ΗΠΑ την Παρασκευή που μας πέρασε, ο Elon Musk δεν έχασε την ευκαιρία να διαβεβαιώσει για μια ακόμα φορά μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter πως τα πρώτα 30 «έτοιμα» αντίτυπα του πολυσυζητημένου Model 3 θα παραδοθούν βάσει του ισχύοντος χρονοδιαγράμματος σε ισάριθμους πελάτες της εταιρείας το αργότερο έως τις 28 Ιουλίου.

Μάλιστα, η παράδοση των εν λόγω οχημάτων θα συνοδευτεί, για ευνόητους ασφαλώς λόγους, από μια πανηγυρική, όπως χαρακτηρίζεται, τελετή-γιορτή που θα διοργανωθεί από τους ιθύνοντες της Tesla στις κεντρικές της εγκαταστάσεις στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Όπως ρητά διαβεβαίωσε ο ίδιος ο Elon Musk, τα 30 αυτά Model 3 θα παραδοθούν στους 30 πελάτες της μάρκας που πρόλαβαν να καταθέσουν πρώτοι στον εταιρικό λογαριασμό της Tesla το σχετικό τίμημα-προκαταβολή.

Ποιος είναι όμως ο ιδιοκτήτης του πρώτου αντιτύπου του νέου ηλεκτρικού σεντάν των 35.000 δολαρίων της Tesla; Μα, φυσικά, ο ίδιος ο Elon Musk, ο οποίος έχει ήδη στην κατοχή το υπ’ αριθμόν #001 Roadster, καθώς και το αντίστοιχο Model X. Σύμφωνα με μια ακόμα ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, το εικονιζόμενο Model 3 που την περασμένη Παρασκευή βγήκε από τη γραμμή της εταιρείας προορίζονταν για το μέλος του ΔΣ της, Ira Ehrenpreis, ο οποίος, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Musk, παραχώρησε το συλλεκτικό, αν μη τι άλλο, πρώτο αντίτυπο στον ισχυρό άνδρα της μάρκας με αφορμή τα 46α γενέθλιά του.

Θυμίζουμε πως μέσα στον προσεχή Αύγουστο, η Tesla θα κατασκευάσει άλλα 100 αντίτυπα του μοντέλου. Για τον Σεπτέμβριο, ο Elon Musk προβλέπει όγκο παραγωγής που θα φτάνει στα 1.500 «κομμάτια», ενώ από τον Δεκέμβριο και εξής, η δυναμική του εργοστασίου της αμερικάνικης εταιρεία θα ξεπερνά τα 20.000 αυτοκίνητα σε μηνιαία βάση.

Μέχρι και σήμερα οι συνολικές παραγγελίες για το μεσαίο από πλευράς μεγέθους «αστέρι» της Tesla έχουν ανέλθει περίπου στις 500.000. Κάτι που σημαίνει πως το υπάρχον πελατολόγιο θα «καλυφθεί» πλήρως με βάση όλα τα παραπάνω όχι νωρίτερα από τον Δεκέμβριο του 2019. Εκτός απροόπτου, βέβαια_Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ