top icon
Επικαιρότητα

To Saab 9-3 αλά… τουρκικά!

Η Τουρκία αγόρασε τα πνευματικά δικαιώματα του «παροπλισμένου» Saab 9-3 προκειμένου να κατασκευάσει μια «Made in Turkey» εκδοχή του.

Όπως χαρακτηριστικά μεταδίδει η εφημερίδα Hurriet Daily News, την επιβεβαίωση της παραπάνω είδησης έκανε ο ίδιος ο Υπουργός Επιστημών, Βιομηχανιών και Τεχνολογίας της γειτονικής χώρας, Fikri Isik, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu. Ο Isik δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αγοράσαμε τα πνευματικά δικαιώματα του Saab 9-3, όχι όμως και το όνομα του. Η εταιρεία που θα αναλάβει την εξέλιξη του νέου αυτοκινήτου θα είναι τουρκική και όχι η Saab». Πρόσθεσε δε πως «σκοπεύουμε να εξελίξουμε την τεχνολογία του αυτοκινήτου στην Τουρκία». Από τη μεριά του, ο Διευθύνον Σύμβουλος της Saab, Mattias Bergman, δήλωσε πως η συμφωνία έχει «κλείσει» από τις 28 Μαϊου, ενώ ήδη έχουν παρουσιαστεί στους ιθύνοντες της χώρας και προσωπικά στον Fikri Isik τρία διαφορετικά πρωτότυπα μοντέλα, τα οποία, σύμφωνα με… μαρτυρίες, μοιάζουν αρκετά με το 9-3, υιοθετώντας ωστόσο ένα προσωπείο που παραπέμπει σε μοντέλα της Cadillac.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που είδαν τις περασμένες μέρες το φως της δημοσιότητας, η κυβέρνηση της Τουρκίας προσδοκά το 85% των επιμέρους τμημάτων του «εθνικού της αυτοκινήτου» να κατασκευάζονται εντός των γεωγραφικών της συνόρων._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ