top icon
Επικαιρότητα

Τρία νέα SUV από την Audi!

Είναι πλέον επίσημο: Εκτός από το νέο Q1, η γκάμα των crossover μοντέλων της Audi θα ενισχυθεί από το νέο Q8 καθώς και από ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV μοντέλο.

Είναι πλέον επίσημο: Εκτός από το νέο Q1, η γκάμα των crossover μοντέλων της Audi θα ενισχυθεί από το νέο Q8 καθώς και από ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV μοντέλο.

Η γερμανική εταιρεία επισημοποίησε όλες τις μέχρι τώρα… διαρρέουσες πληροφορίες αναφορικά με την μελλοντική επέκταση της γκάμας της στην «αρένα» των πολυτελών crossover μοντέλων. Πιο συγκεκριμένα, μετά το ντεμπούτο του νέου Q1 στα τέλη περίπου του 2016, η Audi σχεδιάζει να παρουσιάσει τρία χρόνια αργότερα (βλ. 2019) τη ναυαρχίδα των αντίστοιχων μοντέλων της, το οποίο θα φέρει την ονομασία Q8. Ουσιαστικά, θα πρόκειται για ένα «μεταμφιεσμένο» Q7, με το οποίο θα μοιράζονται το ίδιο δάπεδο, με πιο σπορτίφ σχεδίαση, ούτως ώστε να μπορεί να αντιπαρατεθεί επί ίσοις όροις με το Χ6 της BMW. Η αλήθεια είναι οι ιθύνοντες της Audi έχουν ήδη αρχίσει να νιώθουν… καυτή την ανάσα του ανταγωνισμού στο αναπτυσσόμενο αυτό «παρακλάδι» της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Πιο συγκεκριμένα, η Bentley ετοιμάζει τη δική της πρόταση στο άνω άκρο της κατηγορίας (βλ. Bentayga), η Maserati την σπορ Levante και η Jaguar την εντυπωσιακή, μεσαίου μεγέθους, F-Pace.

Σε ότι αφορά στο επερχόμενο ηλεκτρικό SUV μοντέλο της γκάμας της, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί ένα χρόνο νωρίτερα (2018), οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως θα βασίζεται στο νέο Q5, πιθανότατα θα ονομάζεται Q6 και θα διαθέτει αυτονομία κίνησης της τάξης των 500 χλμ. Όπως είναι προφανές, στο στόχαστρό του εν λόγω μοντέλου μπαίνει το αμερικάνικο Tesla X και σε εμπορικό επίπεδο οι αγορές της Κίνας και των ΗΠΑ, στις οποίες οι δημοτικότητα των ηλεκτρικών SUV ακολουθεί μέρα με τη μέρα την ανιούσα.

Συνολικά, η Audi σχεδιάζει να αυξήσει τις διαθέσιμες προτάσεις της γκάμας της σε 60 έως το 2020, κάτι που θα της επιτρέψει να ξεπεράσει τους Βαυαρούς της BMW στους κατά τόπους και όχι μόνο πίνακες πωλήσεων._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ