top icon
Επικαιρότητα

«Τζίρος» 220 εκ. δολαρίων σε δημοπρασίες στις ΗΠΑ

Σπάνιες κατασκευές απέκτησαν νέους ιδιοκτήτες στο Scottsdale της Αριζόνα και αρκετοί τραπεζικοί λογαριασμοί… ελάφρωσαν προκειμένου πολλά από τα τετράτροχα αριστουργήματα των οίκων RM Sotheby’s, Bonhams, Gooding & Co και Barrett-Jackson να προστεθούν σε μερικές από τις πιο περιζήτητες συλλογές ανά τον κόσμο.

Κάθε Ιανουάριο στην ευρύτερη περιοχή του Scottsdale στην Αριζόνα των ΗΠΑ αλλάζουν χέρια, έναντι σεβαστών κάθε φορά αντιτίμων, μερικά από τα πιο σπάνια και ποθητά τετράτροχα της σύγχρονης και όχι μόνο αυτοκινητικής σκηνής. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, κατά τη διάρκεια των φετινών δημοπρατήσεων, οι αγοραστές-συλλέκτες κατέβαλλαν πάνω από 220 εκ. δολάρια προκειμένου να εντάξουν στο προσωπικό τους γκαράζ… διαλεχτά κομμάτια, όπως μια Ferrari Enzo του 2003, μια Porsche 904 GTS του 1964, αλλά και μια Alfa Romeo 6C 1750 Supercharged Gran Sport Spider του 1931.

Το ακριβότερο μοντέλο που βρήκε νέο ιδιοκτήτη έναντι 7,37 εκ. δολαρίων ήταν μια γνήσια Jaguar E-Type Lightweight Competition, μια σπάνια και καθαρόαιμη ως προς τον χαρακτήρα της κατασκευή, η οποία δημιουργήθηκε από τους Βρετανούς από το 1961 έως και το 1963 σε μόλις 12 αντίτυπα κινούμενη από έναν 6κύλινδρο κινητήρα με απόδοση 293 ίππων σε συνδυασμό μ΄ένα «κλειστό» χειροκίνητο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων.

Από τους τέσσερις οίκους που έδωσαν το παρών» στο Scottsdale, η Barrett-Jackson κατάφερε να «τζιράρει» πάνω από 100 εκ. δολάρια δημοπρατώντας με επιτυχία 1.678 οχήματα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται μια Aston Martin DB5 του 1964, το Chevrolet Engineering Research Vehicle (CERV) 1 του 1960, μια Porsche Carrera GT του 2005, καθώς και η προσωπική Ferrari 458 Italia του Justin Bieber. Από τη μεριά τους, οι οίκοι Gooding & Co, RM Sotheby’s και Bonhams κατάφεραν να προσθέσουν στα ταμεία τους κατ΄ αντιστοιχία 33, 54 και 36 εκ. δολάρια._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ