top icon
Επικαιρότητα

Volkswagen Group: 1 εκατομμύριο ευρώ για τους πρόσφυγες σε Ελλάδα, Τουρκία και Συρία

Το Volkswagen Group προσφέρει 1 εκατομμύριο ευρώ για υγειονομική βοήθεια προς όσους πρόσφυγες βρίσκονται στη χώρα μας, την Τουρκία και τη Συρία, απειλούμενοι ταυτόχρονα από την πανδημία του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ θα προσφερθεί μέσω του γερμανικού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος συνεργάζεται άμεσα με τον διεθνή Ερυθρό Σταυρό.

Οι συνθήκες στις δομές υποδοχής προσφύγων, ήταν ήδη πολύ δύσκολες. Το ξέσπασμα και η εξάπλωση του νέου κορονοϊού COVID-19 ήρθαν να τις κάνουν ακόμη χειρότερες, καθώς οι πρόσφυγες αντιμετωπίζουν ευθέως υγειονομικό κίνδυνο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Ηνωμένων Εθνών, σχεδόν 3 εκατομμύρια άνθρωποι στη βορειοδυτική Συρία χρειάζονται βοήθεια, ενώ στην Τουρκία υπάρχουν ακόμη 3,8 εκατομμύρια πρόσφυγες. Την ίδια στιγμή, δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες με τις οικογένειές του, αντιμετωπίζουν πολύ δύσκολες συνθήκες υγιεινής και όχι μόνο, στα ελληνοτουρκικά σύνορα και τα ελληνικά νησιά.

Το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ που προσφέρει το Volkswagen Group, θα χρησιμοποιηθεί σε δύο σκέλη. Το πρώτο, αφορά σε διαδικασίες προμήθειας, μεταφοράς και διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας και τροφής, καθώς και για ιατρική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.  Το δεύτερο, έγκειται στη χρηματοδότηση του απαιτούμενου εξοπλισμού, εκπαίδευσης και ανεφοδιασμού των εθελοντών στις συνεργαζόμενες με τον Ερυθρό Σταυρό ομάδες, καθώς και τις τοπικές ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Η συγκεκριμένη δεν είναι η πρώτη κοινωνικού χαρακτήρα ενέργεια της Volkswagen με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού. Η γερμανική εταιρεία έχει ήδη προσφέρει μεγάλο αριθμό από μάσκες για το δημόσιο σύστημα υγείας. Επιπλέον, προσφέρει στην αεροπορική μεταφορά ιατρικού εξοπλισμού (μάσκες, προστατευτικές ενδυμασίες) για ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία από την Κίνα, με το συνολικό ποσό να αγγίζει τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμη, το Volkswagen Group παράγει μάσκες προσώπου μέσω 3D printing, οι οποίες θα μεταφερθούν στην Ισπανία.

Ο Γενικός Γραμματέας του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού, Christian Reuter, δήλωσε: “Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη του Volkswagen Group. Η ανθρωπιστική κατάσταση όσων επηρεάζονται -σε Συρία, Τουρκία ή Ελλάδα- είναι δραματική ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης τάσης για μια κατάσταση σύγκρουσης και γίνεται ακόμη χειρότερη, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Οι πρόσφυγες και οι εκτοπισμένοι, δεν έχουν καν τις βασικές υποδομές. Με την υποστήριξη του Volkswagen Group, ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός και το Κίνημα Ερυθράς Ημισελήνου μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικά βοήθεια στους εκτοπισμένους ανθρώπους της Συρίας και τους πρόσφυγες σε Τουρκία και Ελλάδα.” 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ