top icon
Επικαιρότητα

Volvo Concept Estate

Η σχεδιαστική τριλογία της Volvo ολοκληρώνεται στο Σαλόνι της Γενεύης, με το τρίτο και τελευταίο από τα πρωτότυπα της Volvo, που στόχο έχουν να παρουσιάσουν στο κοινό τη νέα εποχή στο design της εταιρείας.

Η Volvo θα παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, την επόμενη εβδομάδα, το τρίτο και τελευταίο από τα πρωτότυπα που αποκαλύπτουν το σχεδιαστικό ύφος της μάρκας για τα επόμενα χρόνια. Το συγκεκριμένο λέγεται Volvo Concept Estate και, όπως δηλώνει το όνομά του, έχει φόρμα που παραπέμπει σε αμάξωμα estate ή wagon, όπως συνηθέστερα αποκαλείται. Ο προσεκτικός παρατηρητής, θα αναγνωρίσει ομοιότητες ανάμεσα στο Concept Estate και ιδιαίτερα το Volvo 1800 ES, μοντέλο της σουηδικής εταιρίας από τις αρχές της δεκαετίας του ʼ70. Οι ομοιότητες αυτές, έχουν σκοπό περισσότερο να καταδείξουν την πηγή έμπνευσης παρά να εκφράσουν οποιαδήποτε διάθεση «ρετρό».


Στο εσωτερικό του κυρίαρχη θέση κατέχει μία μεγάλη οθόνη αφής, ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα. Σε συνδυασμό με ειδικά εξελιγμένο από τη Volvo λογισμικό, η οθόνη αφής θα αποτελέσει το κέντρο ελέγχου των λειτουργιών του αυτοκινήτου. Εισάγει τη λειτουργικότητα που χαρακτηρίζει τις «ταμπλέτες», από το χώρο των υπολογιστών σε εκείνον του αυτοκινήτου. Χαρακτηριστικές κινήσεις από τη χρήση ταμπλετών, όπως το σύρσιμο του δακτύλου ή το απαλό άγγιγμα της οθόνης, θα αποτελούν σύντομα μέρος της καθημερινότητας και κατά την οδήγηση. Η οθόνη αφής αντικαθιστά όλους τους παραδοσιακούς περιστροφικούς διακόπτες και κουμπιά, εκτός από ελάχιστους που έχουν να κάνουν με πολύ βασικές λειτουργίες, όπως ένταση του ήχου, φώτα alarm, θέρμανση γυάλινων επιφανειών. Λειτουργεί δε διαδραστικά, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων μπροστά από τον οδηγό. Η οθόνη θα υπάρχει στο νέο Volvo XC90, που θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2014.

Συνοπτικά, στη δημιουργία του Concept Estate από τη Volvo, συνεργάστηκαν και οι εξής προμηθευτές:

Ελαστικά: Pirelli
Τροχοί
: Uniwheels

Δέρματα: Bridge of Wear
Εξωτερική
βαφή: Axalta Coating Systems

Ταπέτα
: Kasthall

Μοχλός
ταχυτήτων: Kongsberg

Κρυστάλλινη
λαβή μοχλού ταχυτήτων: Orrefors/Kosta Boda

Εξωτερικός φωτισμός: Valeo

Ζώνες ασφαλείας: Autoliv

Εσωτερικός ατμοσφαιρικός φωτισμός: 3M



 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ