top icon
Επικαιρότητα

Volvo S60 Concept

H σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία για το νέο S60 που θα λανσαριστεί στην αγορά το 2010.

Το πρωτότυπο S60 θα παρουσιαστεί στις αρχές Ιανουαρίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με εντελώς νέα στοιχεία, σε όλα τα επίπεδα κατασκευής του σε σχέση με τον προκάτοχό του. Ο σχεδιαστικός προσανατολισμός δείχνει σαφέστατα τις τάσεις ενός σοφιστικέ κουπέ αυτοκινήτου με τέσσερις πόρτες.
 
Στο εμπρός μέρος του S60 ξεχωρίζει η τραπεζοειδής μάσκα με την τοποθέτηση της εισαγωγής αέρα χαμηλά, αλλά και τα εκλεπτυσμένης σχεδίασης φωτιστικά σώματα τα οποία έρχονται να συνθέσουν ένα πανέμορφο και εκφραστικό σύνολο με το καπό σχήματος V. Εντυπωσιακές είναι οι γραμμές που διαχέουν αλλά και αγκαλιάζουν το αμάξωμα του αυτοκίνητου, από τις οποίες καταδεικνύεται το σπορτίφ πνεύμα που θέλουν να προσδώσουν οι σουηδοί κατασκευαστές. Υπάρχει διαχύτης στο πίσω μέρος, ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και για το σχεδιασμό των πίσω φώτων.
 
Διάχυτη είναι παντού και η τεχνολογία του, με τις πίσω πόρτες να ανοίγουν με το πάτημα ενός κουμπιού. Το εσωτερικό της καμπίνας διακρίνεται για την κεντρική κονσόλα που είναι κατασκευασμένη από κρύσταλλο, ενώ ο πίνακας οργάνων είναι τοποθετημένος κάτω από ένα τριασδιάστατο κρύσταλλο.
 
Στον τομέα της παθητικής ασφάλειας έχει προστεθεί ένα νέο σύστημα Full Auto Brake το οποίο αφορά κυρίως την προστασία των πεζών. Mπορεί να εντοπίσει τον πεζό και να ενεργοποιήσει αυτόματα το σύστημα πέδησης. Αναβαθμισμένο είναι το Adaptive Cruise Control (ΑCC) και κυρίως το ραντάρ που χρησιμοποιεί για τον εντοπισμό του προπορευόμενου οχήματος.
 

Η Volvo με το νέο S60 εισάγει παράλληλα και ένα νέο κινητήρα με το σύστημα GTDi (Gasoline Turbocharged Direct Injection) χωρητικότητας 1,6 λίτρων και απόδοσης 180 ίππων. Η τιμή κατανάλωσης καυσίμου φτάνει τα 5 λίτρα/100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων είναι 119 γρ./χλμ. Την τεχνολογία αυτή θα την δούμε στα αυτοκίνητά της Volvo στα μέσα στο 2009, ενώ πλέον υπάρχει και το σύστημα Start&Stop για να επιτυγχάνεται καλύτερη τιμή κατανάλωσης καυσίμου._B.X.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ