top icon
Επικαιρότητα

VW Golf GTI

Οι πρώτες εικόνες του Golf GTI Mk VI έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο, λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του στο Παρίσι.

Οι πρώτες εικόνες του Golf GTI Mk VI έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο, λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου στο Παρίσι. Το μοντέλο παραγωγής δεν αναμένεται να βγει στην αγορά νωρίτερα από την άνοιξη του 2009, επομένως λογικά αυτό που θα δούμε στο Παρίσι θα είναι ένα πρωτότυπο. Και πάλι όμως, δεν αναμένονται δραματικές αλλαγές.
 
Το νέο Golf GTI φαίνεται να είναι εμπνευσμένο από το πρωτότυπο GTI W12 650, καθώς διακρίνουμε αρκετές σχεδιαστικές ομοιότητες μεταξύ των δύο μοντέλων, όπως για παράδειγμα την ευρεία εισαγωγή στο εμπρόσθιο μέρος. Οι προβολείς ομίχλης που είναι τοποθετημένοι σχεδόν στα φτερά του αυτοκινήτου δίνουν την αίσθηση ότι το GTI είναι πολύ πλατύ. Στο πίσω μέρος έχουμε τον απαραίτητο διαχύτη και μια διπλή εξάτμιση, ενώ διατηρούνται οι δημοφιλείς τροχοί της προηγούμενης γενιάς.
 
Τεχνικά δεν έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές, πιθανότατα για να μην μπει το νέο GTI στα χωράφια του Scirocco. Ο κινητήρας του αυξάνει κατά 10 ίππους την ιπποδύναμή του, φτάνοντας τώρα τους 210 ίππους, ενώ ταυτόχρονα οι εκπομπές CO2 μειώνονται κατά 11γρ./χλμ. Οι βελτιώσεις αυτές επιτεύχθηκαν χάρη σε ένα νέο σύστημα εισαγωγής, ενώ για πρώτη φορά επίσης χρησιμοποιείται σε GTI το νέο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό που η VW ονομάζει XDS.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ