top icon
Επικαιρότητα

VW Group: Ανανέωση εμπιστοσύνης στον M. Winterkorn

Ο CEO του VW Group αναδεικνύεται, έστω και προσωρινά, ο νικητής στην ενδοοικογενειακή κόντρα που έχει ξεσπάσει στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης.

Ο CEO του VW Group αναδεικνύεται, έστω και προσωρινά, ο νικητής στην ενδοοικογενειακή κόντρα που έχει ξεσπάσει στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης.

Μόλις πριν τέσσερις ημέρες είχαμε αναφερθεί με εκτενή ανάρτησή μας στην κρίση (διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ) που έχει ξεσπάσει εδώ και λίγες εβδομάδες στους κόλπους του VW Group και συγκεκριμένα στα ανώτατα διοικητικά κλιμάκιά του με αφορμή τα… βέλη που εκτόξευσε ο «πατριάρχης» και Πρόεδρος του VW Group, F. Piech, στο πρόσωπο του νυν Διευθύνοντα Συμβούλου του γερμανικού υπερ-ομίλου, M. Winterkorn. Σήμερα, η ίδια η VW, με μια λιτή αλλά απολύτως… διαυγή ανακοίνωσή της, η οποία «ανέβηκε» νωρίς το πρωί στον επίσημο ιστότοπό της, ανανεώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του M. Winterkorn «αδείαζοντας» συγχρόνως, εμμέσως πλην σαφώς, τον F. Piech! Με άλλα λόγια, τον άνθρωπο που όσο κανείς άλλος συνέβαλε με τις αποφάσεις του στη σημερινή επιτυχία του γερμανικού γκρουπ εταιρειών. Η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής: «Η Εκτελεστική Επιτροπή του Εποπτικού Συμβουλίου της VW AG δηλώνει πως ο Prof. Dr. M. Winterkorn είναι ο καλύτερος δυνατός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της VW. Η Εκτελεστική Επιτροπή δίνει μεγάλη σημασία στο γεγονός πως ο Prof. Dr. M. Winterkorn θα συνεχίσει το ρόλο του ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου με το ίδιο σθένος και επιτυχία, όπως και στο παρελθόν, έχοντας την πλήρη υποστήριξη της Επιτροπής στο πλαίσιο αυτό. Η Εκτελεστική Επιτροπή θα προτείνει τώρα στο Εποπτικό Συμβούλιο προκειμένου να παραταθεί η τρέχουσα σύμβαση του Prof. Dr. M. Winterkorn σε νέα συνεδρίασή της τον Φεβρουάριο του 2016».

Από όλα τα παραπάνω, εύκολα γίνεται αντιληπτό πως ο M. Winterkorn έπαιξε και… κέρδισε στην ολομέτωπη αντιπαράθεσή του με τον Νο1 άνδρα του VW Group, «επενδύοντας» όχι μόνο στα απτά θετικά στοιχεία της θητείας του, αλλά και στην εμπιστοσύνη που έχουν επιδείξει στο πρόσωπό του μέχρι τώρα τόσο τα σωματεία των εργαζομένων, όσο και οι ισχυροί μέτοχοι του Ομίλου, ανάμεσα στους οποίος περιλαμβάνονται το ίδιο το γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, καθώς και η Qatar Investment Authority. Τα παιχνίδια εξουσίας, παρά την… κατάπαυση του πυρός, είναι λογικό πως θα συνεχιστούν την προσεχή περίοδο, καθώς τη θέση του M. Winterkorn φαίνεται πως επιβουλεύονται ουκ ολίγοι σφετεριστές, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται σύμφωνα με πληροφορίες μας και ο νυν CEΟ της Porsche AG, Matthias Muller, ενώ άγνωστο παραμένει τα μέλλον του ίδιου του 78χρονου, πλέον, F. Piech, το συμβόλαιο του οποίου λήγει τον Απρίλιο του 2017._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ