top icon
Επικαιρότητα

VW Group: Επιδότηση στη Γερμανία έως 11.760 € για την αντικατάσταση των ρυπογόνων ντίζελ

Σε μια προσπάθεια να «καθαρίσουν» την εικόνα τους αλλά και τους δρόμους της Γερμανίας από τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα τους προδιαγραφών Euro 1, 2, 3 και 4, οι εταιρείες που συνθέτουν το VW Group προσφέρουν γενναίες εκπτώσεις για την αγορά κάθε νέου οχήματος της γκάμας τους που πληροί τις περιβαλλοντικές νόρμες Euro 6. 

Μετά τη «Σύνοδο Κορυφής» που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο Βερολίνο ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία της χώρας και εκπροσώπους των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, οι εγχώριες κατασκευάστριες εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις στους πελάτες τους που θα προβούν αρχικά στην απόσυρση και καταστροφή των παλιών πετρελαιοκίνητων οχημάτων τους και εν συνεχεία στην αγορά ντίζελ μοντέλα της γκάμας προδιαγραφών Euro 6.

Πιο συγκεκριμένα, η VW προσφέρει στη Γερμανία επιδοτήσεις επί της τιμής που ξεκινούν από τα 2.000 € για την αγορά ενός Up!, καθώς και αντίστοιχα οικονομικά κίνητρα ύψους 10.000 € για την απόκτηση ενός ολοκαίνουργου Touareg. Επιπρόσθετα, όσο προχωρήσουν στην αγορά ενός ηλεκτρικού ή υβριδικού μοντέλου, θα απολαύουν επιπλέον εκπτώσεις τις οποίες θα «πληρώσει» η ίδια η κυβέρνηση της Γερμανίας, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που η ίδια ανακοίνωσε. Έτσι, αν οι πελάτες της μάρκας προχωρήσουν στην αγορά ενός συμβατικού Golf θα έχουν οικονομικό όφελος της τάξης των 5.000 €, ενώ για κάθε e-Golf επιπλέον 2.380 €.

Αναλυτικότερα, οι εκπτώσεις που προσφέρει η VW έως και τις 31 Δεκεμβρίου είναι η εξής: Up!: 2.000 €, Polo: 3.000 €, Golf-Tiguan-Beetle: 5.000 €, Touran: 6.000 €, Passat-Arteon-Sharan: 8.000 € και Touareg: 10.000 ευρώ.

Η επιπρόσθετη έκπτωση που προσφέρει η κυβέρνηση της Γερμανίας για κάθε ηλεκτρικό μοντέλο της VW –to e-Golf δηλαδή- είναι 2.380 €, για κάθε υβριδικό 1.785 € και για κάθε μοντέλο που καταναλώνει φυσικό αέριο 1.000 €.

«Η VW είναι πεπεισμένη ότι οι καθαροί και αποδοτικοί πετρελαιοκινητήρες με τα προηγμένα συστήματα επεξεργασίας καυσαερίων που διαθέτουν αποτελούν τους απαραίτητους μοχλούς για την επίτευξη των υψηλών στόχων όσον αφορά στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Με το πρόγραμμα που λανσάρουμε, η συνολική οικονομική υποστήριξη που παρέχουμε στους πελάτες μας μπορεί να φτάσει συνολικά τα 11.760 €», δήλωσε ο Jürgen Stackmann, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της VW.

Στην περίπτωση των μοντέλων της Audi, τα οικονομικά κίνητρα για την αγορά σύγχρονων (και σύννομων;) πετρελαιοκίνητων εκδόσεων της γκάμας ξεκινούν από τα 3.000 € και καταλήγουν στα 10.000 €. Η Porsche προσφέρει από τη μεριά της έκπτωση 5.000 € για την αγορά μοντέλων της γκάμα της, όπως η Cayenne και η Panamera και μάλιστα σε κάθε αγοραστή που θα προχωρήσει στην αγορά ενός νέου μοντέλου της εταιρείας σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης.

Η Seat προσφέρει, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της, έκπτωση από 1.750 € έως 8.000 € και η Skoda μειώσεις στην τελική τιμή των νέων αυτοκινήτων της ύψους από 1.750 € έως και 5.000 €._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ