top icon
Επικαιρότητα

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Mazda MX-5

Η τέταρτη κατά σειρά γενιά του ιαπωνικού roadster αρχίζει σιγά σιγά να πατά του τροχούς της στις επιμέρους αγορές της υφηλίου.

Η τέταρτη κατά σειρά γενιά του ιαπωνικού roadster αρχίζει σιγά σιγά να πατά του τροχούς της στις επιμέρους αγορές της υφηλίου.

Μπορεί να έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την πρώτη, δημόσια εμφάνιση του νέου Mazda MX-5, ωστόσο μόλις σήμερα μόλις οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν την έναρξη της παραγωγής του. Σημειώνουμε πως και το νέο MX-5 θα είναι αποκλειστικά… ιαπωνικό, καθώς το σύνολο της κατασκευής του πραγματοποιείται εντός έδρας, και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο Ujina της Mazda που βρίσκεται στην Χιροσίμα. Προς το παρόν, οι Ιάπωνες δεν ανακοινώνουν επίσημα τον ρυθμό παραγωγής του μοντέλου, παρʼ όλα αυτά όμως, όπως μας διαβεβειώνουν τα πρώτα αυτοκίνητα που ξεκίνησαν να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής προορίζονται αποκλειστικά για την εγχώρια ιαπωνική αγορά. Όσον αφορά στη γηραιά ήπειρο, με βάση τις έως τώρα πληροφορίες μας, το νέο MX-5 αναμένεται να πατήσει τους τροχούς τους προς τα τέλη του επερχόμενου καλοκαιριού, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε το ακριβές χρονοδιάγραμμα παραδόσεων στις επιμέρους αγορές της.

Εφοδιασμένο με την γενιά ατμοσφαιρικών κινητήρων SKYACTIV της Mazda, με απόδοση 131 και 160 ίππων, το MX-5 είναι αναμφίβολα το πιο επιτυχημένο roadster όλων των εποχών έχοντας σημειώσει, έως και τον Ιανουάριο του 2015, περισσότερες από 950.000 πωλήσεις ανά την υφήλιο. Θυμίζουμε πως η πρώτη γενιά του μοντέλου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1989._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ