top icon
Χρηστικά - Συμβουλές

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα και βροχή – Υπάρχει κίνδυνος;

Είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ασφαλή στη βροχή ή μήπως τα οχήματα με θερμικό κινητήρα είναι καλύτερα. Τι ισχύει.

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα πληθαίνουν στους δρόμους και σίγουρα είναι πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα που ίσως να βασανίζουν το μυαλό αρκετών, κατόχων και μη. Σπουδαιότερο όλων είναι αν τα αυτοκίνητα αυτής της τεχνολογίας είναι το ίδιο ασφαλή με εκείνα που έχουν θερμικούς κινητήρες. Ειδικά όταν θα έρθουν αντιμέτωπα με νερά.

Χωρίς περιστροφές και αμφιβολίες να πλανώνται, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα είναι απόλυτα ασφαλή στη βροχή και μάλιστα αντιμετωπίζουν καλύτερα έντονες καταστάσεις, με λιμνάζοντα νερά, που μπορεί μερικές φορές να βρούμε στο δρόμο.

Η εξέλιξη των μοντέλων του «είδους» έχει φέρει την ασφάλεια σε πρώτο πλάνο, με τις κατασκευάστριες εταιρείες να κάνουν εξαντλητικές δοκιμές στα αυτοκίνητα, προκειμένου να πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές και να ανταπεξέρθουν στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Το πακέτο μπαταριών, που βρίσκεται τοποθετημένο στο κατώτερο μέρος του πατώματος του αυτοκινήτου και είναι το πρώτο που έρχεται σε επαφή με λιμνάζοντα νερά, είναι καλά ασφαλισμένο και δεν επιτρέπει να περάσει νερό μέσα στα στοιχεία του τίποτα. Το ανεξάρτητο κύκλωμα ψύξης και οι αυστηρές προδιαγραφές τους, συμβάλουν ώστε οι μπαταρίες να παραμένουν απόλυτα στεγανές, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.

Σ’ αντίθεση οι θερμικοί κινητήρες οι οποίοι έχουν ανάγκη από οξυγόνο για να λειτουργήσουν και έτσι, μπορεί από την εισαγωγή αέρα να περάσει νερό στο εσωτερικό τους, προκαλώντας ζημιά και φαίνεται ότι είναι πιο επιρρεπείς σε βλάβες όταν αντιμετωπίζουν υδάτινα φράγματα.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Χαρακτηριστική είναι η δοκιμασία που υποβάλλουν τα αυτοκίνητα, με το κόλλημα νερού που ξεπερνούν και επιβεβαιώνει ότι ακόμα και αν η ηλεκτρική μονάδα του αυτοκινήτου βυθιστεί ολόκληρη μέσα στο νερό δεν διατρέχει κίνδυνο. Βλέπετε, ο ηλεκτρικός κινητήρας είναι πλήρως προστατευμένος από τις εξωτερικές συνθήκες.

Άρα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους έχουν καλύτερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν λιμνάζοντα νερά, απ’ ότι ένα όχημα με θερμικό κινητήρα. Δίχως άλλο, ο οδηγός θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος και να γνωρίζει πώς να αντιμετωπίσει ακραίες καιρικές καταστάσεις, όποιου είδους αυτοκίνητο και αν οδηγεί.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ