top icon
Χρηστικά - Συμβουλές

Κλοπή αυτοκινήτου: Οι 9 κινήσεις που πρέπει να κάνεις για να γλυτώσεις το όχημα

Οι κλοπές αυτοκινήτων είναι ένα φαινόμενο που συναντάται συχνά στη χώρα μας. Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε το αυτοκίνητό μας από τους κλέφτες.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται συστηματική αύξηση των κλοπών οχημάτων, με τους δράστες να εφευρίσκουν διάφορους τρόπους για να αποκτήσουν πρόσβαση στο όχημα, συνήθως στα παρκαρισμένα.

Προκειμένου να προστατεύσουμε το όχημά μας και να μειώσουμε τις πιθανότητες κλοπής, η Ελληνική Αστυνομία, παρέχει μια σειρά συμβουλών.

car thief

Όπως λοιπόν αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, υπάρχουν κάποιες κινήσεις που πρέπει να κάνουμε όλοι μας, είτε κινούμαστε, είτε σταθμεύουμε το όχημα. Αυτές είναι:

  1. Να έχουμε πάντα τις πόρτες και το πορτμπαγκάζ κλειδωµένα όταν οδηγούμε στην πόλη.
  2. Μην αφήνουμε ποτέ το όχηµα µε αναµµένη τη µηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόµα και αν βγούμε για µερικά δευτερόλεπτα από αυτό. Πάντοτε να παίρνουμε το κλειδί µαζί μας.
  3. Να κλειδώνουμε πάντοτε τις πόρτες, να κλείνουμε τα παράθυρα και να ενεργοποιούμε τον συναγερµό όταν σταθµεύουμε το αυτοκίνητο κάπου.
  4. Δεν αφήνουμε κανενός είδους αντικείµενα, χρήµατα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιµαλφή µέσα στο αυτοκίνητο.
  5. Αφαιρούμε την πρόσοψη του ραδιοφώνου – στα παλιά οχήματα – και κάθε τι πολύτιµο όταν βγαίνουμε από το αυτοκίνητο.
  6. Δεν φυλάσσουμε τα εφεδρικά κλειδιά του οχήµατος µέσα σ’ αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο µέρος.
  7. Αν παρκάρουμε το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό σε χώρο στάθµευσης (parking), παίρνουμε τα κλειδιά του.
  8. Δεν αφήνουμε στο όχηµα έγγραφα όπως η ταυτότητα.
  9. Αποφεύγουμε να σταθµεύουμε το όχηµα σε ερηµικά µέρη.

Σε περίπτωση που αντιληφθούμε ότι μας παρακολουθούν ή μας παρενοχλούν άλλα οχήµατα, καλούμε το 100 ή κατευθυνόμαστε στο πλησιέστερο Αστυνοµικό Τµήµα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ