top icon
Χρηστικά - Συμβουλές

Τέλος οι χάρτινες κλήσεις της Τροχαίας – Δείτε τι νέο ετοιμάζει το υπουργείο

Το σύστημα Διαχείρισης Παραβάσεων βρίσκεται προ των πυλών με τις παραβάσεις του ΚΟΚ να γίνονται ψηφιακές και τις κλήσεις να καταγράφονται ηλεκτρονικά.

Από τον περασμένο κιόλας χρόνο, η ελληνική κυβέρνηση εξέταζε το ενδεχόμενο ψηφιακής καταγραφής των παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην προσπάθεια ορισμένων να «σβήσουν» την κλήση και να γλυτώσουν το πρόστιμο και τις ποινές.

Όπως ανακοίνωσε ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, η κυβέρνηση και το υπουργείο ειδικότερα, έχουν ως προτεραιότητα την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Στο πλαίσιο λοιπόν του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου και των δράσεων που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα, είναι και η ανάπτυξη του Συστήματος Διαχείρισης Παραβάσεων.

Τροχαία

Το σύστημα αυτό θα είναι ηλεκτρονικό, με τα κλιμάκια της Τροχαίας να διαθέτουν ειδικές ψηφιακές συσκευές που θα καταγράφουν σε πραγματικό χρόνο τις παραβάσεις των οδηγών. Στη συνέχεια, η κλήση και κατ΄επέκταση το πρόστιμο και οι ποινές που προβλέπονται, θα περνούν αυτόματα στο κεντρικό σύστημα του υπουργείου και φυσικά της Αστυνομίας.

Με την ψηφιακή καταγραφή των οδικών παραβάσεων, ουσιαστικά κανείς δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό για να διαγράψει την κλήση. Η παράβαση θα μεταφέρεται online στην πλατφόρμα και το πρόστιμο θα φαίνεται στο πληροφοριακό σύστημα του TAXISnet.

Διαβάστε επίσης: Τα 10 μεγάλα έργα που θα γίνουν στην Ελλάδα

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις για το πότε θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα καταγραφής των παραβάσεων.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ