top icon
Χρηστικά - Συμβουλές

Τι κάνουν αυτές οι κάμερες στον πίνακα οργάνων του Hyundai Ioniq 5;

Τα νέας γενιάς μοντέλα της Hyundai όπως το Ioniq 5, διαθέτουν μια σειρά πρωτοποριακών συστημάτων. Μεταξύ αυτών είναι και οι κάμερες στον πίνακα οργάνων.

Τόσο η Hyundai, όσο και η Kia έχουν τοποθετήσει στα νέα μοντέλα της γκάμας τους πλειάδα πρωτοποριακών συστημάτων άνεσης και ασφάλειας. Οι Κορεάτες έχουν πραγματοποιήσει άλματα προόδου τόσο στην ποιότητα όσο και στις τεχνολογίες, προσφέροντας σε οδηγό και επιβάτες οχήματα που ανταγωνίζονται τις κορυφαίες ευρωπαϊκές προτάσεις.

Hyundai Ioniq 5 Tesla Model Y Volvo C40

Το Ioniq 5 για παράδειγμα, που είχαμε πρόσφατα στην κατοχή μας, εκτός του ότι υποστηρίζει το σύγχρονο lifestyle της ηλεκτροκίνησης, εξασφαλίζοντας εξαιρετική αυτονομία και ταχύτατους χρόνους φόρτισης, διαθέτει μία πλήρη γκάμα έξυπνων συστημάτων.

Hyundai

Ένα από αυτά είναι το Blind-Spot View Monitor, το οποίο συναντάται και σε άλλα μοντέλα του κορεατικού ομίλου, όπως τα Tuscon, Santa Fe και Sorento.

Πώς λειτουργούν οι κάμερες στον κεντρικό πίνακα

Το Blind-Spot View Monitor αποτελεί ουσιαστικά τα «δεύτερα μάτια του οδηγού», αφού του προσφέρει τη δυνατότητα να δει με ακρίβεια τι συμβαίνει αριστέρα και δεξιά του αμαξώματος. Όταν ενεργοποιείς το δεξί ή αριστερό φλας, προβάλλεται η εικόνα αυτής της πλευράς του Hyundai στον κεντρικό πίνακα οργάνων, εξαλείφοντας τα λεγόμενα «τυφλά σημεία».

Hyundai Ioniq 5

Το σύστημα ενεργοποιείται στην ψηφιακή οθόνη του πίνακα οργάνων και λειτουργεί μέσω καμερών στους καθρέπτες και φυσικά ειδικών αισθητήρων. Συνδέεται με τα φλας, έτσι ώστε όταν ανάψεις το δεξί να εμφανίζεται live εικόνα από τη δεξιά πλευρά και όταν ανάψεις το αριστερό να εμφανίζεται η εικόνα από αριστερά.

Hyundai

Διαβάστε επίσης: Οδηγούμε το avant garde Hyundai Ioniq 5 AWD

Η live εικόνα αντικαθιστά την ένδειξη του ταχύμετρου ή του στροφόμετρου ή του μετρητή του ηλεκτρικού συνόλου – ανάλογα με το ποιο έχεις επιλέξει – έως ότου σβήσεις το φλας. Με αυτό τον τρόπο, μπορείς να δεις οτιδήποτε είναι κρυμμένο στο «τυφλό σημείο» του αυτοκινήτου σου.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ