top icon
Επικαιρότητα

Υβριδικές όλες οι Aston Martin έως το 2025

Δεν το λέμε εμείς, αλλά ο ίδιος ο CEO της βρετανικής εταιρείας, Andy Palmer.

Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Andy Palmer διαβεβαίωσε σε συνέντευξη που παραχώρηση στους Financial Times πως πέντε χρόνια αργότερα (2030) πάνω από το ένα τέταρτο των μοντέλων που θα πουλά η Aston Martin θα είναι «φουλ» ηλεκτρικά. Μάλιστα, όπως είναι ευρέως γνωστό, η πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη δημιουργία της Aston Martin θα είναι η RapidE, η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα και για πρώτη φορά το 2019, χρονιά που η βρετανική εταιρεία θα φέρει στη «ζωή» την έκδοση παραγωγής της DBX. Ο λόγος για ένα πολυτελές SUV, που θα μπει δυναμικά στην αρένα των Γερμανών αλλά και Βρετανών κατασκευαστών, στην οποία μάχονται σήμερα τα «μεγάλα» Range Rover, η Porsche Cayenne, η Maserati Levante, η Bentley Bentayga και η επερχόμενη μέσα στους προσεχείς μήνες Lamborghini Urus.

Με δεδομένη την τεχνολογική και όχι μόνο συνεργασία της βρετανικής εταιρείας με τη Mercedes, ο Andy Palmer δήλωσε πως η εταιρεία που διοικεί θα «αντλεί» ένα μεγάλο τμήμα από τους θερμικούς κινητήρες που θα χρησιμοποιεί από τους Γερμανούς εξελίσσοντας όμως η ίδια τις ηλεκτρικές μονάδες κίνησης που θα εξοπλίζουν τα ZEV οχήματά της, καθώς και τα plug-in υβριδικά.

«Θεωρούμε ότι οι ηλεκτροκινητήρες αποτελούν μια βασική τεχνολογία για το μέλλον και για το λόγο αυτό θέλουμε να τους κατασκευάζουμε μόνοι μας», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση επ’ αυτού του CEO της Aston Martin._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ