top icon
Tεχνολογία

Babyark: Ένα «έξυπνο» κάθισμα ασφαλείας για μικρά παιδιά

Με έμπνευση από την φύση, υλικά από την αεροδιαστημική και design από σχεδιαστή αυτοκινήτων το παιδικό κάθισμα της babyark υπόσχεται αυξημένη ασφάλεια για τα παιδιά στο αυτοκίνητο.

Η babyark, μια καινοτόμος εταιρεία τεχνολογίας για την ασφάλεια των παιδιών, παρουσιάζει ένα νέο παιδικό κάθισμα σχεδιασμένο από τον Frank Stephenson. Το babyark έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας χρησιμοποιώντας μοναδική τεχνολογία απορρόφησης κραδασμών, προηγμένα υλικά, συμπεριλαμβανομένων ινών άνθρακα και ένα ολοκληρωμένο σύστημα αισθητήρων.

Αντλώντας έμπνευση από όλους τους κόσμους της αεροδιαστημικής μηχανικής, των αυτοκινήτων επιδόσεων και χρησιμοποιώντας τεχνολογία στρατιωτικού επιπέδου, η Frank Stephenson Design χρησιμοποίησε την τεχνογνωσία της για την ανάπτυξη και το σχεδιασμό αυτού του καινοτόμου προϊόντος.

babyark

Ο σχεδιασμός του καθίσματος είναι εμπνευσμένος από τη δομική αντοχή και την απλότητα ενός αυγού και έχει σχήμα λοβού με ιδιαίτερη επιμέλεια στις λεπτομέρειες ώστε να διατηρεί τη δομική αντοχή και να συνδυάζει την εργονομία με τον οργανικό σχεδιασμό. Είναι ένα προϊόν που δημιουργήθηκε, κατά τους σχεδιαστές του, για να προσφέρει μια εντελώς νέα ψηφιακή εμπειρία στους χρήστες και ταυτόχρονα να διασφαλίσει τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.

Για την κατασκευή του ακολουθούνται οι πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας, χρησιμοποιούνται ασφαλή υλικά με αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες ενώ (ανάλογα με το βάρος και την ηλικία του παιδιού) το κάθισμα μπορεί τοποθετηθεί «κοιτώντας» είτε προς τα εμπρός είτε προς τα πίσω.
Το babyark είναι κατασκευασμένο χρησιμοποιώντας τεχνολογία απορρόφησης ενέργειας στρατιωτικού επιπέδου και το πλαίσιο είναι από ανθρακονήματα. Το χαλύβδινο σύστημα απορρόφησης κραδασμών «SafeCoil» του καθίσματος επιβραδύνει την ορμή του καθίσματος προς τα εμπρός με ασφαλή και ελεγχόμενο τρόπο.

κάθισμα

Το κάθισμα είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα σύστημα προστασίας από πλευρικές προσκρούσεις που ονομάζεται «BioArk», και μιμείται το σύστημα φυσικής προστασίας των οστών του δρυοκολάπτη.

babyark-child-car-seat-by-frank-stephenson

Babyark: το παιδικό κάθισμα που σάς ενημερώνει

Δεκατέσσερις αισθητήρες ενσωματωμένοι στη βάση του babyark , παρακολουθούν συνεχώς ένα ευρύ φάσμα παραμέτρων και μέσω της σχετικής εφαρμογής / app ο κάτοχος παρακολουθεί οδηγίες για την ορθή εγκατάσταση στο όχημα, ενημερώνεται στο smartphone του εάν το κάθισμα είναι σωστά τοποθετημένο, εάν κάθεται παιδί στο κάθισμα και αν είναι ασφαλισμένο σωστά με την ζώνη. Τα ενσωματωμένα στο κάθισμα επιταχυνσιόμετρα και τα γυροσκόπια μπορούν να καταγράψουν τη δύναμη οποιασδήποτε σύγκρουσης και να ενημερώσουν τους χρήστες εάν το κάθισμα μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.
Περισσότερες αναφορές σε Παιδικά καθίσματα στους 4Τροχούς

babyark-child-car-seat-by-frank-stephenson

Ο Frank Stephenson, ιδρυτής της Frank Stephenson Design, δήλωσε: «Μετά την εμπειρία χρόνων στην αυτοκινητοβιομηχανία, πάντα ήθελα να προχωρήσω πέρα από το να σχεδιάζω απλώς σχήματα οχημάτων. Τα πρότυπα ασφαλείας και ο σχεδιασμός στον κλάδο έχουν εξελιχθεί σημαντικά, ωστόσο φαίνεται να παραμελούμε την τεχνολογία που απαιτείται για την ασφάλεια των παιδιών. Η σχεδιαστική προσέγγιση του babyark και ο εκτεθειμένος μηχανισμός του, που εμπνέεται από προστατευτικά σχήματα στη φύση γύρω μας, στοχεύει να αγκαλιάσει τον νεαρό επιβάτη και να του προσφέρει ασφάλεια με μία αίσθηση πολυτέλειας».

Frank Stephenson
«Σε συνδυασμό με τον διαχρονικό σχεδιασμό, το babyark είναι ένα αξιόλογο, high-end προϊόν που εξασφαλίζει την ηρεμία στους γονείς σε όλο τον κόσμο. Είμαι εξαιρετικά περήφανος για την δέσμευση στην ασφάλεια αλλά και τη χαρά που έζησα σχεδιάζοντας το πρώτο μου παιδικό προϊόν».
Ο Frank Stephenson είναι υπεύθυνος για τη σχεδίαση ορισμένων από τα πιο εμβληματικά οχήματα , συμπεριλαμβανομένων μοντέλων BMW, Ferrari, Maserati, McLaren, MINI και Fiat 500, ενώ στο χαρτοφυλάκιο σχεδιασμού του περιλαμβάνονται τολμηρά βιομηχανικά σχέδια όσο και νέα έργα κινητικότητας όπως ενός eVTOL,ενός ηλεκτρικού αεροσκάφους με δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης.

Το babyark θα είναι εμπορικά διαθέσιμο από τα τέλη Μαρτίου με τιμή που έχει ανακοινωθεί στα 1.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ