Η Porsche χρησιμοποιεί για πρώτη φορά μία τεχνολογία απορρόφησης του διοξειδίου του αζώτου από την ατμόσφαιρα «πάνω» σε τμήματα της πρόσοψης του νέου εργοστασίου που κατασκευάστηκε για την παραγωγή της ηλεκτροκίνητης Taycan.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία της πρόσοψης είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο επικαλυμμένο με διοξείδιο του τιτανίου. Στην πράξη, η εν λόγω επικάλυψη λειτουργεί ως καταλύτης διασπώντας τα σωματίδια των ρύπων σε αβλαβείς ουσίες, όπως το νερό και το νάτριο, όταν εκτίθεται στο ηλιακό φως σε συνθήκες στις οποίες η υγρασία αέρα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Σε πρώτη φάση, η Porsche δοκιμάζει τη συγκεκριμένη πρόσοψη για την απορρόφηση NOx σε μια επιφάνεια 126 τετραγωνικών μέτρων σ’ ένα νέο εργοστάσιο στη Στουτγάρδη στο οποίο θα κατασκευάζεται η ηλεκτρική Taycan. Όπως ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία, η συγκεκριμένη επιφάνεια εκτελεί τη δουλειά… κάθαρσης του αέρα που πραγματοποιούν σε καθημερινή βάση δέκα δέντρα.

«Αν η τελική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων επιβεβαιώσει τις προσδοκίες μας, τίποτα δεν παρεμποδίζει τη χρήση της τεχνολογίας απορρόφησης οξειδίων του αζώτου και σε άλλα κτίρια και επιφάνειες», δήλωσε ο Albrecht Reimold, υπεύθυνος του τομέα παραγωγής της Porsche AG.

Θυμίζουμε πως η γερμανική εταιρεία έχει ανακοινώσει πως η μονάδα παραγωγής της νέας και αμιγώς ηλεκτροκίνητης Porsche Taycan θα είναι απαλλαγμένη από εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα._Χ.Α.

Διαβάστε επίσης: Ο Walter Rohrl δοκιμάζει τη νέα Porsche Taycan - και την εκθειάζει

Σχετικά με τις σκέψεις της κυβέρνησης για αύξηση των τελών στα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, πιστεύω πως...

Αποτελέσματα

Είναι άδικο γιατί τα διαθέτουν άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα που δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο καθαρότερο όχημα
100% (1 ψήφος)
Είναι σωστό μέτρο, καθώς η αυξημένη ρύπανση στις μεγαλουπόλεις έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να δοθούν σημαντικά οικονομικά κίνητρα αντικατάστασης του γηρασμένου στόλου
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να ενισχυθούν τα Μ.Μ.Μ. και υπηρεσίες τύπου car sharing για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν νέο αυτ/το
0% (0 ψήφοι)
Total votes: 1
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά