Οι Renault και Nissan ανακοίνωσαν τη συνεργασία της του με την Waymo για την από κοινού ανάπτυξη τεχνολογιών που σχετίζονται με την αυτόνομη οδήγηση.

Οι τρεις εταιρείες δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν κατ’ αποκλειστικότητα προκειμένου να αναπτύξουν τεχνολογίες για αυτόνομα οχήματα που θα εξελιχθούν αρχικά για τη Γαλλία και την Ιαπωνία. Η κίνηση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα της συνεργασίας των Waymo, Renault και Nissan με τα στελέχη τους να δηλώνουν ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς ώστε να προσδιοριστεί ένας σαφές χρονοδιάγραμμα που να αφορά το πότε τα αυτόνομα αυτά οχήματα θα είναι έτοιμα να πραγματοποιήσουν δοκιμές και πολύ περισσότερο να διατεθούν στην αγορά.

Η συνεργασία των τριών εταιρειών αποτελεί την πιο πρόσφατη εξέλιξη στο πλαίσιο των προετοιμασιών των κατασκευαστών για ένα μέλλον όπου τα αυτόνομα οχήματα θα διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα αυτοκινητικά δρώμενα. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Aurora Innovation υπέγραψε συμφωνία με τη Fiat Chrysler Automobiles, ενώ η Volkswagen σημείωσε "πρόοδο" στις διαπραγματεύσεις της με τη Ford αναφορικά με μία πιθανή επένδυση των Γερμανών στη θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας Ford Autonomous Vehicles και την Argo AI.

Η Waymo, η οποία αποτελεί παρακλάδι της Google και έχει την έδρα της στο Mountain View της Καλιφόρνιας, διατηρεί ήδη εταιρικές σχέσεις με την Fiat Chrysler Automobiles κατην Jaguar Land Rover και την Lyft.

 «Πιστεύουμε ότι αυτή η εταιρική αυτή σχέση θα επιταχύνει τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε νέες υπηρεσίες κινητικότητας και να επωφεληθούμε από τα οικοσυστήματα των αυτοκινήτων, τοποθετώντας μας στην πρωτοπορία της νέας αυτής τάσης σε στρατηγικές αγορές μας», δήλωσε για λογαριασμό των Γάλλων της Renault o Thierry Bollore.

Από τη μεριά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Waymo, κ. John Krafcik, είπε:

«Αυτή είναι μια ιδανική ευκαιρία για την Waymo να φέρει την αυτόνομη τεχνολογία στην παγκόσμια σκηνή με έναν καινοτόμο συνεργάτη».

Ο CEO της Nissan, Hiroto Saikawa, δήλωσε ότι η εταιρεία «έχει ως στόχο να είναι από τους πρώτους πάροχος υπηρεσίως κινητικότητας χωρίς οδηγό».

Όπως ανακοινώθηκε, οι Renault και Nissan θα δημιουργήσουν κοινές εταιρείες στη Γαλλία και την Ιαπωνία, αντίστοιχα, οι οποίες θα είναι αφιερωμένες στην ανάπτυξη υπηρεσιών κινητικότητας που θα σχετίζονται με την αυτόνομη οδήγηση. Μαζί με τη Waymo, οι εταιρείες θα διερευνήσουν τις ευκαιρίες που ανοίγονται στην αγορά όσο και ζητήματα που σχετίζονται με την εμπορική διάθεση και το νομικό πλαίσιο της διάθεσης των εν λόγω τεχνολογιών. Στο μέλλον, οι εταίροι θα εξετάσουν αν οι κοινές δραστηριότητές τους μπορούν να επεκταθούν και σε άλλες αγορές._Χ.Α.

Σχετικά με τις σκέψεις της κυβέρνησης για αύξηση των τελών στα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, πιστεύω πως...

Αποτελέσματα

Είναι άδικο γιατί τα διαθέτουν άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα που δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο καθαρότερο όχημα
100% (1 ψήφος)
Είναι σωστό μέτρο, καθώς η αυξημένη ρύπανση στις μεγαλουπόλεις έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να δοθούν σημαντικά οικονομικά κίνητρα αντικατάστασης του γηρασμένου στόλου
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να ενισχυθούν τα Μ.Μ.Μ. και υπηρεσίες τύπου car sharing για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν νέο αυτ/το
0% (0 ψήφοι)
Total votes: 1
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά