top icon
Ειδήσεις - Παρουσιάσεις

Prom Racing: Roll Out Event 2018

Η ομάδα Formula Student, Prom Racing του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, παρουσίασε σήμερα, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση (Roll Out Event 2018) στην Μαρίνα Φλοίσβου, το νέο της αγωνιστικό μονοθέσιο, το P18!

Με το μονοθέσιο αυτό, η Prom Racing, πρόκειται να εκπροσωπήσει το Πολυτεχνείο και την Ελλάδα στους διαγωνισμούς Formula Student East (18 με 22 Ιουλίου) και Formula Student Czech Republic (31 Ιουλίου με 4 Αυγούστου).

Το P18 έχει πολλές βελτιώσεις σε σύγκριση με τον προκάτοχό του σε σασί, αεροδυναμικά βοηθήματα και κινητήρα. Πιο συγκεκριμένα, το σασί δεν είναι πλέον υβριδικό. Πρόκειται για full monocoque, το sandwich του οποίου κατασκευάστηκε εσωτερικά από ανθρακόνημα. Η ομάδα βαδίζει σταδιακά σε έναν μακρινότερο στόχο ενός πλήρως ανθρακονημάτινου σασί.

Prom RacingΣτο κομμάτι του κινητήρα, η Prom Racing συνεργάστηκε με την KTM Southeast Europe και επέλεξε το μονοκύλινδρο KTM-500 EXC, 510 κ.εκ. Το βελτιωμένο αεροδυναμικό πακέτο της ομάδας, θα παράγει πλέον από 110 έως 130 κιλά κάθετη δύναμη σε ταχύτητες 80 χλμ./ώρα. Το P18 διαθέτει επίσης αναρτήσεις γεωμετρίας Pull Rod και ημιαυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα αγωνιστικό μονοθέσιο καθαρού βάρους 175 κιλών, 60 ίππων και μέγιστης πλευρικής επιτάχυνσης 2g. Αξίζει να σημειωθεί ότι το περσινό μονοθέσιο της ομάδας ζύγιζε περίπου… 220 κιλά.

Prom RacingΗ ομάδα δημιουργήθηκε το 2008 και φέτος γιορτάζει 10 χρόνια από την ίδρυσή της. Το 2018, ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της που έθεσε ως στόχο να σχεδιάσει, να κατασκευάσει και να χρηματοδοτήσει ένα αγωνιστικό μονοθέσιο μόλις μέσα σε ένα ακαδημαϊκό έτος και τα κατάφερε.

Στην εκδήλωση παρουσίασής του, συμμετείχαν με ομιλίες ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών, Δρ. Χριστόφορος Βοσνιάκος, Καθηγητής στον Τομέα Τεχνολογίας των Κατεργασιών και ο Υπεύθυνος Καθηγητής της Ομάδας, Δρ. Δημήτριος Κουλοχέρης, Επίκουρος Καθηγητής στον Τομέα Μηχανολογικών Κατασκευών και Αυτομάτου Ελέγχου της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ. Επίσης, ο κ. Σταύρος Κατσικάρης, Διευθύνων Σύμβουλος στην Μαρίνα Φλοίσβου και ο κ. Δημήτρης Γκίκας, συνιδρυτής του Κέντρου Μεταπτυχιακών Σπουδών Gloabal Prep.Τέλος, στην εκδήλωση, μίλησαν επίσης από την Αγγλία και δύο απόφοιταμέλη της Prom Racing: ο Σταύρος Πατηνιώτης (Αρχηγός Ομάδας 2016) που πλέον εργάζεται στην JLRκαι η Ευφημία Παναγιωτάκη (Υπεύθυνη Business & Marketing2016) που πλέον εργάζεται στην Williams Martini Racing.

Prom RacingΤην ομάδα τίμησαν με την παρουσία τους χορηγοί, καθηγητές ΕΜΠ, δημοσιογράφοι, απόφοιτα μέλη, άλλες ελληνικές ομάδες Formula Student, άλλες φοιτητικές ομάδες του ΕΜΠ, γονείς και φίλοι της Prom Racing.

Για όλα τα παραπάνω εργάστηκαν κατά την διάρκεια της χρονιάς περίπου 50 φοιτητές του ΕΜΠ και αναφέρονται αναλυτικά:

Υποομάδα EngineandDrivetrainΆγγελος Κρεμμύδας, Νίκος Καρμοίρης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Δημήτρης Πάτρας

Υποομάδα AerodynamicsΚωνσταντίνος Κοτσαρίνης, Βαγγέλης Γκέμπερ, Παύλος Μπαριτάκης, Περικλής Ντίνος, Θάνος Σάλτας, Φυλλιά Σιτέ

Υποομάδα MechanicalDesignΜπάμπης Νικολούτσος, Παναγιώτης Θεοφιλόπουλος, Σωκράτης Σαλλής, Γιώργος Τζανάκης

Υποομάδα CompositeMechanicalDesignΓιώργος Τσουράκης, Γιώργος Ζαβερδινός, Δημήτρης Κυριακός, Θανάσης Σταθόπουλος

Υποομάδα ElectronicsΓιάννης Αδρακτάς, Γιώργος Δόλογλου, Δημοσθένης Καναβός, Στράτος Καραπαναγιώτης, Ορέστης Μπάτσης, Δανάη Μπρίλη, Θάνος Πάτσας, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς

Υποομάδα VehicleDynamicsΑλεξάνδρα Λιόση, Ηλίας Αλέπης, Ανδρέας Θεοχαρόπουλος, Τάσος Θωμαδάκης, Γιάννης Κουτέρης, Ζαχαρίας Οικονόμου, Απόστολος Σουφλής – Ρίγας

Υποομάδα LogisticsΧρήστος Κανούλας, Αργύρης Μέλλιος, Βασίλης Οικονομίδης, Μαρία Χρήστου

Υποομάδα BusinessMarketingΔημήτρης Ζαπαντιώτης, Δημήτρης Μπιτσαξής, Δημήτρης Σταβιάνης, Φίλιππος Φαλιέρος

Οδηγός: Φώτης Σωτηρόπουλος

Υπεύθυνος Σχεδιασμού: Νίκος Λουβερδής

Υπεύθυνος Κατασκευής: Ιωακείμ Σιούτης

Υπεύθυνος Δοκιμών: Θοδωρής Ζαχαρέλης

Υπεύθυνος LogisticsΓιάννης Μπαρτσιώκας

Υπεύθυνη BusinessMarketingΝατάσσα Ανδριτσάκη

Αρχηγός Ομάδας: Χάρης Αφεντουλίδης

Prom RacingΤην προσπάθεια της ομάδας στήριξαν περισσότερες από 100 επιχειρήσεις και μηχανουργεία. Κεντρικός Χορηγός της ομάδας για το 2018 ήταν το Κέντρο Προετοιμασίας Μεταπτυχιακών Σπουδών, GlobalPrep. Χρυσοί Χορηγοί ήταν οι εταιρείες Bosch, 3M, KTMRacing, ΕΑΒ και BETACAE. Βασικοί Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν όπως πάντα το περιοδικό μας (4ΤΡΟΧΟΙ) και η ΚΤΕΟ HellasAutovision.

Αξίζει να αναφερθούν και οι εταιρείες που κάλυψαν το σημαντικό κόστος του εντυπωσιακού RollOutEvent2018:

Χορηγοί: Flisvos Marina, Concept Copa Service, Brilliant Event Stages, Kariotis event productions, Global Prep, Legos Educational Support, Ελίνβιοκαύσιμα, Skrimizeas, LiveMedia, Beyond Vision Aerial Filmmaking, Q20, i-copy

Συνεργάτες: Chiton Uniforms, CM Makris, Epic Ties, Verona-Events

Από εμάς; Καλή επιτυχία στην Prom Racing και σε όλες τις ελληνικές ομάδες Formula Student!_Μ. Σαλ.

To βίντεο από την επίσημη παρουσίαση του P18 μέσα από το κανάλι Youtube της Prom Racing.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ