23 Νοε 2017

WRC: Ο Latvala προειδοποιεί τον Tanak

Ο Jari Matti Latvala υποδέχθηκε τον Ott Tanak στην Toyota, αλλά τον προειδοποιεί κιόλας ότι η μετάβαση του δεν θα είναι εύκολη.

Ο Jari Matti Latvala εντάχθηκε πέρσι στην Toyota ένα μήνα πριν το Ράλλυ του Μόντε Κάρλο και αποτέλεσε τον πρώτο οδηγό της ιαπωνικής ομάδας τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, αποτελώντας τον πρώτο οδηγό της. Το 2018 ο Φινλανδός θα έχει μαζί του τη μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη του 2017, τον Ott Tanak, συνθέτοντας μαζί με τον Esapekka Lappi μία ισχυρή σύνθεση για την Toyota. Παρόλα αυτά, ο Latvala έχει χτίσει την ομάδα του γύρω του και αυτό είναι κάτι που δεν θέλει να αλλάξει με την άφιξη του Εσθονού. “Έχω δουλέψει πολύ για να φέρω το Yaris στα μέτρα μου και να το κάνω αυτοκίνητο μου. Και τώρα ο Ott θα πρέπει να προσαρμοστεί σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Πιστεύω ότι θα έχουμε μία καλή εσωτερική μάχη στην ομάδα και θα είμαστε ισχυροί τη νέα χρονιά. Αυτό που θέλω είναι να γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής τη νέα χρονιά. Για να το καταφέρω αυτό θα πρέπει να είμαι ταχύτερος όλων και αυτό περιλαμβάνει και τον Ott.”

O Φινλανδός που έχει πραγματοποιήσει αρκετές μεταγραφές στο παρελθόν, προειδοποιεί τον Tanak ότι η μετάβαση του από την M-Sport δεν θα είναι εύκολη. “Θυμάμαι τα χρόνια που ήμουν εγώ στην Ford και μετά πήγα στη VW. Ήταν δύσκολο άλμα. Τώρα όταν βρέθηκα στην Toyota ήταν πιο εύκολο διότι είχα την απαιτούμενη εμπειρία. Για τον Tanak η αλλαγή από την M-Sport στην Toyota θα είναι η πρώτη του μεγάλη αλλαγή και θα είναι δύσκολο από τη στιγμή που βρισκόταν στο ίδιο περιβάλλον τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν βρέθηκα στη VW είχα την αίσθηση ότι η ομάδα του Seb (Ogier), ο οποίος και ήταν εκεί από την αρχή του εγχειρήματος. Αν είσαι πιο γρήγορος από τον ομόσταυλο σου δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως αυτό δεν γίνει μπορείς εύκολα να βρεθείς στη σκιά του.”

Ο Tanak ακόμα δεν έχει βιώσει έντονα την αλλαγή, αν και τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε μαζί με τον Latvala, τον Lappi και τον Tommi Makinen στην Ιαπωνία. “Πρέπει να συνηθίσω τη νέα ομάδα και τους ανθρώπους. Θα είναι σημαντική δουλειά, αλλά δεν ξέρω να σας πω κατά πόσο θα είναι και δύσκολη. Είναι η πρώτη φορά που μετακινούμε σε άλλη ομάδα.” Η ουσία είναι ότι τα όργανα άρχισαν νωρίς στην Toyota, με τον Latvala να δηλώνει ανοικτά ότι στόχος του είναι ο τίτλος και πως δεν θα επιτρέψει στον Tanak να του σταθεί εμπόδιο. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς πως θα χειριστεί ο Makinen τους δύο ταλαντούχους οδηγούς. Ενώ στην εξίσωση θα πρέπει να βάλουμε και τον Lappi, που σίγουρα δεν είναι στη Toyota για να έχει ρόλο κομπάρσου._Π.Τ.

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: