top icon
Επικαιρότητα

Συγκοινωνιακές ρυθμίσεις από τον ΟΑΣΑ

O ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι από την 1η Φεβρουαρίου θα ισχύσουν οι κατωτέρω συγκοινωνιακές ρυθμίσεις:

Βελτιώνεται η συχνότητα των δρομολογίων της γραμμής 035 ΑΝΩ ΚΥΨΕΛΗ – ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ στα 10’, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των περιοχών Θησείου, Κυψέλης και Πετραλώνων. Ο  συνολικός αριθμός των δρομολογίων αυξάνεται κατά 15%.

(Σχεδιάγραμμα 1): Επεκτείνεται μέχρι το Ελληνικό η διαδρομή της γραμμής 101 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΛΙΜΟΣ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ώστε να καλύψει τις περιοχές της Αργυρούπολης και του Ελληνικού.  Η γραμμή μετονομάζεται σε 101 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΛΙΜΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ.  Η αφετηρία της παραμένει στην ακτή Ξαβερίου και διερχόμενη από τις οδούς Βασ. Γεωργίου/ Ηρ. Πολυτεχνείου, Γρ. Λαμπράκη, Ποσειδώνος, Καλαμακίου,  Γερουλάνου, Τριπόλεως, Ιασωνίδου θα τερματίζει στην οδό Θράκης του Δήμου Ελληνικού, θα έχει κοινό τέρμα με τη γραμμή Β4 ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ-ΣΟΥΡΜΕΝΑ

(Σχεδιαγράμματα 2 και 3): Από την Δευτέρα 4/2/2002, η αφετηρία των λεωφορειακών γραμμών Α15 ΟΜΟΝΟΙΑ – ΔΑΣΟΣ και Β15 ΟΜΟΝΟΙΑ – ΠΑΛΑΤΑΚΙ μεταφέρεται από την οδό Δεληγιώργη (στην περιοχή της Ομόνοιας) στην οδό Δηληγιάννη μπροστά από τον σταθμό «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ» του Μετρό .

Με το τρόπο αυτό παρέχεται απ’ ευθείας σύνδεση με το μετρό, αποσυμφορίζεται η περιοχή της Ομονοίας και διευκολύνεται η κίνηση των οχημάτων. Οι εν λόγω γραμμές μετονομάζονται σε Α15 ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ – ΔΑΣΟΣ και Β15 ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ – ΠΑΛΑΤΑΚΙ. Όσον αφορά τη διαδρομή τους, στην κατεύθυνση προς Αθήνα, τα λεωφορεία από την οδό Αχιλλέως θα μπαίνουν στην πλατατεία Καραϊσκάκη και θα τερματίζουν στην οδό Δηληγιάννη και μεταξύ των οδών Β. Ουγκώ και Φαβιέρου. Στην κατεύθυνση προς Χαϊδάρι τα λεωφορεία από την οδό Δηληγιάννη θα ακολουθούν τη διαδρομή Φαβιέρου, Ψαρρών, Καρόλου, πλατ. Καραϊσκάκη, Αχιλλέως και μετά τη συνήθη διαδρομή.    

Καταργούνται οι στάσεις που βρίσκονται στις οδούς Μ. Αλεξάνδρου, Θερμοπυλών και Κεραμικού.   Το επιβατικό κοινό μπορεί να εξυπηρετείται από τις αντίστοιχες στάσεις της οδού Αχιλλέως.

Αναστέλλεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 210 Ν. ΕΛΒΕΤΙΑ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ.  Η διαδρομή της γραμμής 210 καλύπτεται πλήρως  από τη γραμμή τρόλλεϋ 11 Ν. ΠΑΓΚΡΑΤΙ – Ν. ΕΛΒΕΤΙΑ και στο μεγαλύτερο τμήμα της από τη λεωφορειακή γραμμή 209 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Τα δρομολόγια των γραμμών 11 και 209 αυξάνονται σημαντικά προκειμένου να διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Ο ΟΑΣΑ για την έγκαιρη πληροφόρηση του επιβατικού κοινού, σχετικά με τις παραπάνω ρυθμίσεις, έχει αναρτήσει στις στάσεις ενημερωτικές πινακίδες και έχει εκδώσει σχεδιαγράμματα για να διανεμηθούν από τα σταθμαρχεία και να αναρτηθούν στα λεωφορεία.

Επίσης, το επιβατικό κοινό για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο  του ΟΑΣΑ στο 185.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ