top icon
Επικαιρότητα

«Πρόγευση» από το νέο VW Tiguan

Δύο επίσημα σκίτσα της δεύτερης γενιάς του VW Tiguan βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγα μόλις 24ώρα πριν την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Στόχος της εταιρείας, η δυναμικότερη παρουσία της στην πιο «αναπτυσσόμενη» σήμερα κλάση της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου. Έτσι, ύστερα από οκτώ χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην αρένα των μικρομεσαίων crossover με περισσότερες από 2,64 εκ. πωλήσεις, το νέο Tiguan γυρίζει σελίδα με την παρουσίαση ενός νέου μοντέλου, που μάλιστα θα προσφέρεται σε τρεις τύπους αμαξώματος: ένα πεντάθυρο με «κανονικό» και μακρύ μεταξόνιο, με το τελευταίο να είναι ικανό να μεταφέρει έως και επτά επιβάτες και ένα πενταθέσιο και επίσης πεντάθυρο… κουπέ, που θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2017, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις. Η βασική έκδοση, που θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της την εβδομάδα που ξεκινά, θα έχει μεταξόνιο πολύ κοντά στα 2,6 μ., καθώς και μεγαλύτερο πλάτος και μήκος σε σχέση με τη σημερινή, βασιζόμενη στη νέα ευέλικτη πλατφόρμα MQB των Γερμανών, επιλογή που επιφέρει μια μείωση στο βάρος της τάξης των 80 περίπου κιλών σε σύγκριση με το υπάρχον Tiguan, το οποίο «πατά» στο γνώριμο δάπεδο PQ35 της VW.

Με σαφείς σχεδιαστικές επιρροές από το πρωτότυπο Cross Coupe GTE, το νέο VW Tiguan θα κινείται αποκλειστικά από 4κύλινδους κινητήρες τούρμπο. Οι βενζινοκινητήρες θα έχουν χωρητικότητα που θα κυμαίνεται από τα 1,4 έως και 2,0 λίτρα, ενώ οι ντίζελ θα «κινούνται» σε μια γκάμα που θα έχει ως αφετηρία της τα 1,6 λίτρα και κατάληξη τα 2,0 λίτρα. Αργότερα και με αφορμή την πρεμιέρα της κουπέ παραλλαγής του, η γκάμα θα ενισχυθεί με μια υβριδική καρδιά, που θα εξασφαλίζει μια «ηλεκτρική» αυτονομία της τάξης των 50 περίπου χλμ._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ