top icon
Επικαιρότητα

Στο σφυρί ένα σπάνιο hippie wagon!

Ένα μοναδικό Volkswagen Type 2 «23-window» Super Deluxe Microbus θα αναζητήσει σε λίγες μέρες από σήμερα το νέο του ιδιοκτήτη.

Στη Florida των ΗΠΑ δημοπρατείται από τον οίκο Sotheby’s ένα μοναδικό τετράτροχο μνημείο της αυτοκίνησης σε μια σπάνια, μάλιστα, παραλλαγή του. Το συγκεκριμένο όχημα κατασκευάστηκε, σύμφωνα με τα πιστοποιητικά… γνησιότητας τα οποία έχει στην κατοχή του ο οίκος Sotheby’s, στις 13 Μαρτίου του 1963 στο Wolfsburg της Γερμανίας και εν συνεχεία πωλήθηκε στο San Francisco των ΗΠΑ, ενώ μερικά χρόνια αργότερα εντοπίστηκε στο Kansas City διατελώντας χρέη… σχολικού σε τοπικό σχολείο θηλέων.

Το εικονιζόμενο τιρκουάζ Volkswagen Type 2 Super Deluxe Microbus, το οποίο διαθέτει 23 παράθυρα (το εμπρός μάλιστα παρπρίζ είναι σπαστό!), μαζί με το ασορτί Eriba Puck κάμπινγκ τρέιλερ το οποίο το συνοδεύει, αγοράστηκε το 1990 από τον David Yost, ο οποίος προχώρησε σε πλήρη αναπαλαίωσή του, ενώ στα μέσα της επόμενης δεκαετίας άλλαξε για μια ακόμα φορά χέρια περνώντας στην κατοχή του Ryan Gardner, ο οποίος μέχρι σήμερα διήνυσε με αυτό κάτι περισσότερο από 1.000 μίλια.

Την κίνηση παρέχει ένας αερόψυκτος μπόξερ κινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 50 ίππους σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο 4 σχέσεων._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ