top icon
Επικαιρότητα

Tα ντίζελ δεν έχουν μέλλον, υποστηρίζει η Angela Merkel

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου, η Καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, δηλώνει σε συνέντευξή της πως η πρόθεση της Γαλλίας και της Μ. Βρετανίας να απαγορεύσουν την πώληση των ντίζελ οχημάτων αποτελεί τη «σωστή προσέγγιση» και πως στο απώτερο μέλλον αντίστοιχο δρόμο πρέπει να ακολουθήσει και η Γερμανία.

Όπως είχαμε επισημάνει με πρόσφατες αναρτήσεις μας, τόσο η Γαλλία όσο και η Μ. Βρετανία σχεδιάζουν την απαγόρευση πώλησης όλων των ντίζελ οχημάτων εντός της γεωγραφικής περιφέρειάς τους με χρονικό ορίζοντα το 2040 (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ). Με σημερινές της δηλώσεις, η Καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, παραδέχτηκε για πρώτη φορά δημοσίως σε συνέντευξη που παρεχώρησε στο περιοδικό Super Ιllu, πως ο τρόπος που προσεγγίζουν οι δύο αυτές χώρες το όλο θέμα είναι ο πλέον ενδεδειγμένος, ενώ σε άλλη αποστροφή του λόγου της επεσήμανε πως «οι μέρες των πετρελαιοκινήτων οχημάτων είναι πλέον μετρημένες».

«Δεν θέλω ακόμα να προσδιορίσω το χρόνο», δήλωσε χαρακτηριστικά η Angela Merkel σε ερώτηση αναφορικά με το πότε η Γερμανία θα ακολουθήσει τα χνάρια των ως άνω χωρών.

Με την Angela Merkel να διεκδικεί εν όψει των ομοσπονδιακών εκλογών της 24ης  Σεπτεμβρίου την τέταρτη κατά σειρά θητεία της στην Καγκελαρία, τόσο το ζήτημα της πετρελαιοκίνησης, όσο και εν γένει εκείνου που αφορά στο μέλλον της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία συνεχίζει να αποτελεί την ατμομηχανή της χώρας σε οικονομικό επίπεδο απασχολώντας πάνω από 800.000 εργαζομένους, έχουν αναχθεί σε κεντρικά θέματα της εγχώριας προεκλογικής αντιπαράθεσης._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ