top icon
Επικαιρότητα

Toyota και VW συνεργάζονται στον τομέα των φορτηγών

Οι μονάδες κατασκευής φορτηγών των Toyota και VW ανακοίνωσαν το σχηματισμό μιας συμμαχίας που θα ενισχύσει τη θέση τους στην παγκόσμια αγορά του είδους.

Οι δύο κατασκευαστές φορτηγών, και συγκεκριμένα οι Hino Motors και VW Truck & Bus, ανέφεραν σήμερα ότι θα συνεργαστούν σε τομείς, όπως οι κινητήρες ντίζελ και τα υβριδικά συστήματα κίνησης που συνδυάζουν ηλεκτροκινητήρες με θερμικά σύνολα, καθώς και στις τεχνολογίες συνδεσιμότητας και αυτόνομης οδήγησης. Οι δύο πλευρές ανέφεραν χαρακτηριστικά πως η συνδυασμένη παραγωγή οχημάτων θα μπορούσε να προσφέρει σημαντικές οικονομιες κλίμακας στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων.

«Μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να ξοδεύουμε χρήματα στο R&D μόνο μία φορά αντί για δύο ή τρεις», δήλωσε χαρακτηριστικά σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Τόκιο ο CEO της VW Truck & Bus, Andreas Renschler.

Και συμπλήρωσε:

«Βλέπουμε τη δυνατότητα να εξοικονομήσουμε σημαντικούς πόρους από τους προϋπολογισμούς μας. Επίσης με τον τρόπο αυτό μπορούμε να γίνουμε ταχύτεροι στο να φέρνουμε τα προϊόντα μας στην αγορά».

Με πωλήσεις περίπου 205.000 μονάδων το 2017, η VW Truck & Bus διαθέτει τα οχήματα της κυρίως στην Ευρώπη και την Λ. Αμερική μέσω των εμπορικών σημάτων των VW, MAN και Scania. Μέσω της εν λόγω σύμπραξης, η γερμανική εταιρεία προσδοκά στην αύξηση της παρουσίας της στην Ασία. Από τη μεριά της, η Hino Motors πούλησε περίπου 170.000 οχήματα το 2017, εκ των οποίων το 70% στην Ιαπωνία και στις υπόλοιπες αγορές της Ασίας, Έντονη είναι η επίσης η εμπορική δραστηριότητα της ιαπωνικής εταιρείας στην Αφρική και τη Β. Αμερική._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ