top icon
Επικαιρότητα

Volkswagen AG

Ανακοίνωση για την τεχνική λύση του προβλήματος με τους κινητήρες diesel.

Η αποσαφήνιση και η λύση του ζητήματος που προέκυψε, είναι σε εξέλιξη. Ο Όμιλος Volkswagen παρουσίασε ειδικά τεχνικά μέτρα για τoυς κινητήρες diesel 1.6 και 2.0 με κωδική ονομασία EA 189, που βρέθηκαν στο επίκεντρο του προβλήματος. Ο κινητήρες των 2.0 λίτρων θα έχουν μια νέα ενημέρωση λογισμικού και ο καθαρός χρόνος εργασίας για το μέτρο αυτό θα είναι περίπου μισή ώρα.

Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα διόρθωσης έχουν καθοριστεί για την πλειοψηφία των οχημάτων που επηρεάζονται. Κατά την ανάπτυξη των λύσεων, το επίκεντρο ήταν η μέγιστη φιλικότητα προς τον πελάτη. Μετά την υλοποίηση των τεχνικών μέτρων, τα οχήματα θα συμμορφώνονται με τα ισχύοντα πρότυπα εκπομπών. Η τελική τεχνική λύση για τον πετρελαιοκινητήρα των 1.2 λίτρων θα παρουσιαστεί στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικής Κυκλοφορίας στο τέλος του μήνα και αναμένεται να περιλαμβάνει μια νέα ενημέρωση του λογισμικού του. Τα τεχνικά μέτρα που αναπτύχθηκαν για τους κινητήρες ντίζελ ΕΑ 189 που επηρεάζονται, έχουν υποβληθεί στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικής Κυκλοφορίας. Μετά από εντατική εξέταση, τα μέτρα αυτά έχουν επικυρωθεί από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικής Κυκλοφορίας. Αυτό σημαίνει ότι τώρα υπάρχει σαφήνεια, όσον αφορά στη διόρθωση των παρατυπιών για την πλειονότητα των οχημάτων που επηρεάζονται.

Επιδίωξη για την ανάπτυξη των τεχνικών μέτρων εξακολουθεί να είναι η επίτευξη των στόχων για τις εκπομπές που εφαρμόζονται, σε κάθε περίπτωση χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην απόδοση του κινητήρα, την κατανάλωση καυσίμου και τις επιδόσεις. Ωστόσο, όπως όλα τα μοντέλα θα πρέπει πρώτα να μετρηθούν και η επίτευξη των στόχων αυτών δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιωθεί οριστικά. Με βάση αυτά τα τεχνικά μέτρα, που έγιναν δεκτά από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικής Κυκλοφορίας, οι απαραίτητες ενέργειες αναπτύσσονται πλέον για τις αγορές της Ευρώπης των 28. Η απαιτούμενη τεχνική ενημέρωση θα εφαρμοστεί στα πρώτα οχήματα κατά τη διάρκεια ανάκλησης, τον Ιανουάριο του 2016. Σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις, όλα τα μέτρα στο πλαίσιο της ανάκλησης για όλες τις εκδόσεις κινητήρων θα επεκταθούν σε ολόκληρο το ημερολογιακό έτος 2016.

Η Volkswagen θα εξασφαλίσει ότι ο χρόνος που απαιτείται για την υλοποίηση των τεχνικών μέτρων είναι όσο το δυνατόν συντομότερος για όλους τους πελάτες. Επιπλέον, θα επικοινωνήσει με όλους και θα προσπαθήσει να εξετάσει τις ατομικές ανάγκες του καθενός από αυτούς, ενώ αν χρειαστεί θα τους δώσει δωρεάν αυτοκίνητο αντικατάστασης για όσο χρόνο απαιτείται, προκειμένου να αποφευχθεί ο περιορισμός της κινητικότητάς τους. Με αυτά τα καθορισμένα μέτρα, τεχνικές λύσεις είναι ήδη διαθέσιμες για την πλειοψηφία όλων των μοντέλων του Ομίλου που επηρεάζονται στην Ευρώπη. Στο τέλος αυτού του μήνα, αντίστοιχα μέτρα θα παρουσιαστούν στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικής Κυκλοφορίας για τον 1.2 λίτρων 3κύλινδρο κινητήρα ντίζελ.Με βάση την προσέγγιση της Volkswagen, άλλα εμπορικά σήματα του Ομίλου (Audi, Seat, Skoda και η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα) σχεδιάζουν επίσης αντίστοιχα μέτρα για τα πληγέντα οχήματά τους.

Επιπλέον, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016, η Volkswagen AG παραιτείται ρητά από το δικαίωμα λήξης της εγγύησης σε ό,τι αφορά τα θέματα που προκύπτουν από το πρόβλημα με τους προαναφερθέντες κινητήρες. Οι πελάτες Volkswagen κατά συνέπεια δεν θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση, από οποιαδήποτε αναμονή. Κλείνοντας, ένα πράγμα είναι σίγουρο: τα οχήματα παραμένουν ασφαλή από τεχνική άποψη και μπορούν συνεπώς να οδηγηθούν σε δημόσιους δρόμους, χωρίς κανένα περιορισμό.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ