top icon
Επικαιρότητα

VW Group: Κάντο όπως η Uber

Η Moia, η θυγατρική εταιρεία του VW Group, σκοπεύει να ανταγωνιστεί την Uber αλλά και αντίστοιχες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σήμερα στο χώρο των διαμεσολαβητικών μεταφορών, παρουσιάζοντας σήμερα στο Βερολίνο ένα 6θεσιο ηλεκτρικό mini bus που από το 2018 θα παρέχει και υπηρεσίες car-sharing.

Η Moia είναι και πρακτικά η 13η εταιρεία του Ομίλου VW, η οποία εντάχθηκε στο δυναμικό του πριν έναν περίπου χρόνο με στόχο την ανάπτυξη δραστηριοτήτων στον τομέα των διαμεσολαβητικών μεταφορών και του car-sharing. Επί της ουσίας, στόχος της Moia είναι να παρέχει υπηρεσίες μέσω ψηφιακών πλατφορμών που θα είναι παρόμοιες με εκείνες που σήμερα προσφέρουν καταξιωμένες εταιρείες του χώρου, όπως η Uber.

«Θέλουμε να παρέχουμε λύσεις στα προβλήματα κυκλοφορίας μέσα στην πόλη, αλλά και να συμβάλλουμε στη μείωση τόσο του θορύβου όσο και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε αυτές», δηλώνει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Moia, Ole Harms.

Όπως ανακοινώθηκε, οι πελάτες της Moia θα μπορούν μέσω της σχετικής εφαρμογής (app) να «παραγγείλουν» την υπηρεσία μεταφοράς τους προς οποιονδήποτε ενδο-αστικό προορισμό επιθυμούν αξιοποιώντας τις δυνατότητες οχημάτων που θα σχεδιάζει, εξελίσσει και κατασκευάζει ο Όμιλος VW. Όπως το εικονιζόμενο. Επί του προκειμένου, πρόκειται για ένα «φουλ» ηλεκτρικό mini bus με αυτονομία κίνησης της τάξης των 300 περίπου χλμ. που βασίζεται στο Transporter, το οποίοι μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 επιβάτες. Οι τελευταίοι θα έχουν στη διάθεσή τους μια ευρύχωρη καμπίνα με άμεση πρόσβαση στο διαδίκτυο και θύρες για σύνδεση των φορητών υπολογιστών ή των tablet τους.

Η Moia, η οποία αρχικά θα «εισάγει» 200 αυτοκίνητα του είδους στους δρόμους της πόλης του Αμβούργου από το δεύτερο 6ηνο του 2018 και μετά, στοχεύει να καταστεί ένας από τους τρεις μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών μεταφοράς σε λίγα χρόνια από σήμερα έχοντας κύκλο εργασιών που θα αγγίζει τα 2 δις ευρώ σε ετήσια βάση._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ