top icon
Κόσμος

Οι μειωμένες προσδοκίες του VW Group για το 2023

Το VW Group κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών όσον αφορά τις πωλήσεις του για το σύνολο της χρονιάς που διανύουμε.

Το VW Group μείωσε τις προσδοκίες τους για τις παραδόσεις νέων μοντέλων για το σύνολο της χρονιάς δηλώνοντας ότι η οικονομική αβεβαιότητα και ο ολοένα και πιο έντονος ανταγωνισμός από την Κίνα αναμένεται να ασκήσει περεταίρω πιέσεις στον όμιλο.

Μετά την ανακοίνωση χαμηλότερων κερδών για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, το VW Group δήλωσε ότι θα επικεντρωθεί στη βελτίωση των καθαρών ταμειακών ροών κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Επιπρόσθετα, ο όμιλος αναμένει τώρα ότι οι παραδόσεις για το σύνολο της χρονιάς θα κυμανθούν από 9 έως το πολύ 9,5 εκατομμύρια οχήματα, έναντι 9,5 και πλέον εκατομμυρίων μονάδων που προβλεπόταν προηγουμένως.

Η εταιρεία αποκάλυψε ότι σκοπεύει να αντισταθμίσει τις χαμηλότερες παραδόσεις οχημάτων κυρίως μέσω της αύξησης των τιμών των αυτοκινήτων της.

Η προμήθεια βασικών εξαρτημάτων, όπως οι ημιαγωγοί, είχε βελτιωθεί, αλλά οι καθυστερήσεις στις μεταφορές και τα logistics επιβάρυναν τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, δήλωσε η VW. Ωστόσο, οι χρόνοι παράδοσης στους πελάτες εμφανίζονται μειωμένοι για το δεύτερο εξάμηνο, ενώ την ίδια στιγμή η ζήτηση (βλ. παραγγελίες) παραμένει ισχυρή φτάνοντας ήδη τα 1,65 εκατομμύρια οχήματα.

VW - Ρωσία

VW Group: Η κερδοφορία στο δεύτερο τρίμηνο

Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη του VW Group έφτασαν στα 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ το δεύτερο τρίμηνο. Οι δε καθαρές ταμειακές ροές υποχώρησαν στα 226 εκατ. ευρώ.

«Η εστίαση για το δεύτερο εξάμηνο είναι τώρα στην ενίσχυση των καθαρών ταμειακών ροών», δήλωσε ο Chief Financial Officer του VW Group, Arno Antlitz, προσθέτοντας ότι ο όμιλος θα υλοποιήσει αρκετά προγράμματα περικοπής κόστους στις διάφορες μάρκες οι οποίες θα βελτιώσουν την κατάσταση.

Οι βασικές μάρκες του ομίλου όπως η VW Commercial Vehicles, VW Commercial Vehicles, Seat, Skoda και Cupra κατέγραψαν περιθώριο λειτουργικού κέρδους που έφτασε στο 5,5% το πρώτο εξάμηνο. Οι Audi, Lamborghini, Bentley και Ducati εμφάνισαν καλύτερη απόδοση που άγγιξε το 10%.

VW Group - Ευρωπαϊκές πωλήσεις

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ