top icon
Κόσμος

Volkswagen: Καταργούν αυτοκίνητα για να αυξήσουν την παραγωγή οι Γερμανοί

Στην προσπάθεια να δώσει επιπλέον ώθηση στον ρυθμό παραγωγής και να αυξήσει τα κέρδη, η Volkswagen προχωρά στην αναπροσαρμογή της γκάμας των αυτοκινήτων.

Η μάρκα Volkswagen θέλει να εξορθολογίσει την γκάμα της για να επικεντρωθεί σε μοντέλα ισχυρού όγκου και παράλληλα να συνδυάσει την παραγωγή με άλλες φίρμες του ομίλου για να ενισχύσει την κερδοφορία.

Volkswagen

Όπως αναφέρει το έγκυρο Automotive News, στόχος της VW είναι να αυξήσει τα κέρδη κατά περίπου 10 δισ ευρώ έως το 2026, βελτιώνοντας την απόδοση και μειώνοντας τα κόστη. Για να το επιτύχει αυτό, η γερμανική φίρμα δημιουργεί το «Project Management Office», το οποίο θα αναλάβει την ανάπτυξη και διαχείριση του προγράμματος που ονομάζεται «Acclerate Forward I Road to 6.5». Επικεφαλής αυτού του τμήματος, λέγεται πως πιθανότατα θα είναι ο Stephan Wöllenstein, πρώην επικεφαλής της VW στην Κίνα.

Ποιο είναι το σχέδιο της VW

Ο CEO του VW Group, Oliver Blume επιδιώκει να ενισχύσει τις αποδόσεις της μάρκας. Το σχέδιό του θα εφαρμοστεί σε «στενή διαβούλευση» με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ μέχρι τον Οκτώβριο, ανέφεραν σε κοινή δήλωση την Τετάρτη το διοικητικό συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του συμβουλίου της VW.

Volkswagen

Το πρόγραμμα στοχεύει να εξορθολογίσει την γκάμα μοντέλων της μάρκας VW και να κάνει την ανάπτυξη και την παραγωγή πιο αποτελεσματικές. Ο ισχυρός άνδρας της γερμανικής μάρκας, Thomas Schaefer, δήλωσε από την πλευρά του,  ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί σε συγκεκριμένο αριθμό μοντέλων που έχουν μεγαλύτερη εμπορική απήχηση, όπως τα SUV για παράδειγμα, καταργώντας αυτοκίνητα που ουσιαστικά δεν πουλάνε. Μεταξύ αυτών είναι το Arteon.

Διαβάστε επίσης: Πότε έρχεται το νέο Volkswagen Tiguan

Επίσης, θα μειωθούν οι διαθέσιμες εκδόσεις στα περισσότερα ΙΧ, ώστε η παραγωγή να γίνει πιο αποτελεσματική. «Η μείωση του αριθμού των εκδόσεων θα σημαίνει λιγότερες επιλογές διαμόρφωσης. Αυτό θα μειώσει την πολυπλοκότητα και θα αποφέρει υψηλότερα κέρδη», είπε ο Schaefer.

Πηγή: Automotive News

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ