top icon
Κόσμος

Πότε έρχεται το νέο Volkswagen Tiguan

Το επερχόμενο Volkswagen Tiguan βρίσκεται προ των πυλών και θα ξεχωρίζει για την τεχνολογία του, την μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία του στην plug-in hybrid έκδοση, που θα ξεπερνάει τα 120 χιλιόμετρα.

Η στιγμή της αλλαγής για το Volkswagen Tiguan φαίνεται ότι έφτασε, καθώς το γερμανικό crossover συμπλήρωσε αισίως τα επτά χρόνια ζωής. Οι Γερμανοί εξελίσσουν τη νέα γενιά του και την παρουσιάζουν, αρκετά πριν την επίσημη «πρώτη», με μπόλικο καμουφλάζ στο αμάξωμα.

Θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB Evo, -που είναι η εξέλιξη της τρέχουσας πλατφόρμας της Volkswagen-, με τη νέα γενιά του μοντέλου να αναμένεται στις εκθέσεις της εταιρείας μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024.

Όπως διακρίνεται και πίσω από το καμουφλάζ, οι γραμμές του είναι πιο στρογγυλεμένες, με περισσότερες καμπύλες από τον προκάτοχό του και πιο κοντά στις ηλεκτρικές εκδόσεις της Volkswagen. Όπως ανακοινώνουν οι Γερμανοί, το νέο Tiguan θα είναι κατά 32 χιλιοστά μακρύτερο, φτάνοντας τώρα τα 4,551 μ. σε μήκος, ενώ παράλληλα αυξημένο κατά 5 χιλιοστά θα είναι το ύψος (1,640 μ.) Το πλάτος και το μεταξόνιο είναι 1,939 μ. και 2,681 μ. αντίστοιχα.

Volkswagen Tiguan teaser

Volkswagen Tiguan

Πέρα όμως από τη βασική έκδοση, αναμένεται να υπάρξει και μια με μεγάλο μεταξόνιο, που θα αφορά την 7θέσια εκδοχή του μοντέλου Tiguan Allaspace. Όσον αφορά την «κανονική» έκδοση του Tiguan, αυτή θα προσφέρει βελτιωμένη ευρυχωρία. Πιο συγκεκριμένα, θα έχει 648 λίτρα χώρου αποσκευών, που είναι 33 λίτρα περισσότερα από αυτά της προηγούμενης έκδοσης.

Περισσότερος είναι και ο προσφερόμενος… αέρας για οδηγό και πίσω επιβάτες. Επιπλέον, διαθέσιμα είναι καθίσματα με μασάζ και κλιματισμό, που είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα. Στον προαιρετικό εξοπλισμό του θα περιλαμβάνονται και οι νέοι προβολείς HD Matrix, που είδαμε πρόσφατα στο ανανεωμένο Touareg.

Volkswagen Tiguan teaser

Volkswagen Tiguan

Για το εσωτερικό δεν υπάρχουν φωτογραφίες, αλλά αναμένεται να εξοπλίζεται στη βασική του έκδοση με οθόνη 12,9 ιντσών, όσον αφορά το σύστημα πολυμέσων και 15 ιντσών στις ανώτερες. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός 10,25 ιντσών και παράλληλα θα υπάρχει ένα νέο head-up display, που θα εμφανίζεται στο βάθος του παρμπρίζ, χωρίς αναπτυσσόμενη οθόνη πάνω από το τιμόνι, όπως στην προηγούμενη γενιά.

Στοιχεία σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα. Ωστόσο και η νέα γενιά του Tiguan θα εφοδιάζεται με κινητήρες βενζίνης, diesel, αλλά θα έχει και plug-in hybrid έκδοση. Η τελευταία αναμένεται να έχει σημαντικά βελτιωμένη ηλεκτρική αυτονομία που θα αγγίζει τα 120 χιλιόμετρα. Επιπλέον, θα έχουν δυνατότητα ταχύτερης φόρτισης.

Φυσικά, όπως και το προηγούμενο, έτσι και το νέο Volkswagen Tiguan θα έχει εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς. Το προαιρετικό σύστημα DCC Pro (Dynamic Chassis Control) θα διαθέτει προσαρμοζόμενη ανάρτηση, που θα έχει ταχύτερη αντίδραση, για πιο άνετη οδήγηση. Το νέο Tiguan αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά της Ευρώπης, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Volkswagen Tiguan teaser

Volkswagen Tiguan

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Volkswagen Tiguan teaser
  • Volkswagen Tiguan teaser
  • Volkswagen Tiguan teaser
  • Volkswagen Tiguan teaser
  • Volkswagen Tiguan teaser
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ