top icon
Επικαιρότητα

VW: Μην ταξιδεύετε στις ΗΠΑ, ορατός ο κίνδυνος να σας συλλάβουν!

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείo Reuters, το νομικό τμήμα της VW προτρέπει τα στελέχη της εταιρείας που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σχετίζονται με το διαβόητο πλέον σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων, να μην ταξιδεύουν στις ΗΠΑ.

Πολλά από τα υψηλόβαθμα στελέχη της VW που συνδέονται με οιονδήποτε τρόπο με το σκάνδαλο dieselgate πρέπει πλέον να είναι πολύ προσεκτικά όσον αφορά στον ταξιδιωτικό τους προορισμό, μιας και ο κίνδυνος σύλληψης τους στις ΗΠΑ είναι πλέον κάτι παραπάνω από πιθανός. Ήδη, οι αμερικανικές αρχές, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας και το FBI, προέβηκαν στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι στις 7 Ιανουαρίου στη σύλληψη του Oliver Schmidt, ο οποίος επέστρεφε τη στιγμή εκείνη στη Γερμανία ύστερα από ταξίδι που πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες στη γειτονική Κούβα. O Schmidt, ο οποίος υπηρέτησε από σημαίνοντα πόστα την VW στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, κατηγορείται για 11 στο σύνολο κακουργήματα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αυτή τη στιγμή ο Schmidt βρίσκεται στη φυλακή, χωρίς μάλιστα να του παρέχεται το προνόμιο καταβολής εγγύησης προκειμένου να αποφυλακιστεί για το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης από τις αρμόδιες αρχές.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγορεί πέντε ακόμα στελέχη της VW στις ΗΠΑ για απάτη, για συνομωσία με σκοπό την εξαπάτηση, καθώς και για ποικίλες άλλες παραβάσεις της αμερικανικής νομοθεσίας που συνδέεται με τις εκπομπές ρύπων. Πρόκειται για τους Heinz-Jakob Neusser, Jens Hadler, Richard Dorenkamp, Bernd Gottweis και Jürgen Peter, οι οποίοι, όπως όλα μαρτυρούν, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Γερμανία._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ