2ΤΡΟΧΟΙ Αγώνες

Ana Carrasco, η πρώτη γυναίκα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια σε δύο τροχούς

Μόλις στα 21 της χρόνια, η Ισπανίδα αναβάτης, Ana Carrasco, καθίσταται από σήμερα η μοναδική γυναίκα που έχει κερδίσει Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στον κόσμο των δύο τροχών.

Η Ana Carrasco γράφει ιστορία, καθώς από σήμερα καθίσταται η πρώτη γυναίκα αναβάτης που έχει κερδίσει Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στον εξόχως συναρπαστικό και ανταγωνιστικό χώρο των δύο τροχών. Ο 21χρονη Ισπανίδα κατέκτησε πριν λίγες ώρες το στέμμα στο World Supersport 300 κερδίζοντας το πρωτάθλημα για έναν μόλις βαθμό στον τελευταίο αγώνα του θεσμού που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Magny-Cours της Γαλλίας. Η Ισπανίδα αναβάτης, ύστερα από μια κακή εμφάνιση στις κατατακτήριες, ξεκίνησε να δίνει τη μάχη της από την 25η μόλις θέση στη σχάρα εκκίνησης ανεβαίνοντας με το πέσιμο της καρό σημαίας στην 13η.

Αξίζει να σημειωθεί πως αμέσως μετά το πέρας του αγώνα στο Magny-Cours, η Ana Carrasco αφιέρωσε τον τίτλο της στο συμπατριώτη και προσωπικό της φίλο, Luis Salom, ο οποίος τον Ιούλιο του 2016 έχασε τη ζωή του στην πίστα της Καταλονίας συμμετέχοντας στην κατηγορία Moto2 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με την ομάδα της SAG.

«Είναι απίστευτο για μένα, δούλεψα τόσο σκληρά για να είμαστε εδώ. Μπορώ μόνο να πω ευχαριστώ σε όλη την ομάδα της Kawasaki και ένα ευχαριστώ στον David Salom και όλη την ομάδα. Εργάστηκαν σκληρά για να με βοηθήσουν να φτάσω εδώ και επίσης στην οικογένειά μου, επειδή μου έδωσε τα πάντα φέτος καθώς και στους φίλοι μου. Ήθελα να αφιερώσω αυτόν τον τίτλο στον Luis Salom, με τον οποίο ήμασταν καλοί φίλοι και την ημέρα που τον χάσαμε, υποσχέθηκα στον εαυτό μου να του αφιερώσω τον πρώτο μου τίτλο».

Η Ana Carrasco προέρχεται από οικογένεια με παράδοση στους αγώνες μοτοσικλετών, με τον πατέρα της να ήταν μηχανικός δίπλα σε αρκετούς επαγγελματίες αναβάτες. Η Ana ξεκίνησε να οδηγεί μοτοσικλέτες όταν ήταν τριών μόλις χρονών και έκανε το ντεμπούτο της στη διεθνή αρένα στα 16 της, στην κατηγορία Moto3 το 2013, όταν και κατέστει η πρώτη γυναίκα από το 2001 που πήρε βαθμούς σε αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος μετά την Katja Poensgen. Πέρυσι δε, έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος μετά από τη νίκη στo Portimao της Πορτογαλίας._Χ.Α.

Ποιος από τους 7 φιναλίστ για το COTY 2021 κερδίζει τη δική σας ψήφο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου