2ΤΡΟΧΟΙ Επικαιρότητα

Honda R&D: Το μέλλον ανήκει στα 125 κ.εκ.

Οι πωλήσεις μικρών μοτοσικλετών βρίσκονται σε ανοδική πορεία και το κέντρο έρευνας και εξέλιξης της Honda στη Ρώμη δουλεύει πάνω σε δύο φουτουριστικά πρωτότυπα με κινητήρα 125 κ.εκ.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το περίπτερο της Honda στην EICMA, τη μεγαλύτερη έκθεση μοτοσικλέτας στον κόσμο, φιλοξένησε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (Design Studio) κάποιες φουτουριστικές σχεδιαστικές μελέτες του δικού της τμήματος R&D στην Ιταλία. Αυτή τη φορά αφορούσε στα πρωτότυπα CB125X και CB125M, με αμφότερα να βασίζονται πάνω στο CB125R του 2018. Και αυτό έγινε γιατί η κατηγορία των 125 έχει αναγεννηθεί τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας αύξηση πωλήσεων το 2018 στην Ευρωπαϊκή αγορά κατά 25%! Τα δύο concept μοντέλα έχουν σχεδιαστεί από τον Project Leader Valerio Aiello και την ομάδα του στη Ρώμη, αποτελώντας μία πολύ προχωρημένη προσέγγιση στα μικρά κυβικά.

Το CB125M είναι μία naked μοτοσυκλέτα φτιαγμένη για το δρόμο, εμφανώς με σχεδίαση και χαρακτηριστικά από τον κόσμο του supermoto. Κύρια σημεία ενδιαφέροντος αποτελούν η ακτινική τετραπίστονη δαγκάνα μπροστά, τα «σλικ» ελαστικά, οι σφυρήλατες ζάντες της Marchesini και το αγωνιστικού τύπου τελικό της SC Project. Το CB125X, από την άλλη, είναι ένα μοντέλο τύπου Adventure Off-Road, πλην όμως με σχεδίαση που παραπέμπει στον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας. Το μπροστινό του μέρος διακρίνεται από τα τρία φωτιστικά σώματα, έναν κεντρικό προβολέα και δύο στα πλευρικά φέρινγκ.

Με τροχό 19 ιντσών μπροστά, ακτινωτούς τροχούς και τρακτερωτά tubeless ελαστικά δείχνει το δρόμο για περιπετειώδεις αναζητήσεις εντός και εκτός δρόμου. Και τα δύο μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για να εξάψουν τη φαντασία των νεότερων σε ηλικία αναβατών, αλλά και όλων όσων θέλουν να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που τους δίνεται (σε ευρωπαϊκές χώρες, όχι στην Ελλάδα) να οδηγούν 125 με δίπλωμα αυτοκινήτου. Σίγουρα στην τελική τους μορφή θα διαθέτουν πολύ πιο γήινες λύσεις και εφαρμογές, όπως σίγουρο είναι και το γεγονός ότι αμφότερα είναι πολύ εντυπωσιακά._Ν.Β.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου