2ΤΡΟΧΟΙ Επικαιρότητα

Η BMW Motorrad Hellas χορηγός και υποστηρικτής της ομάδας Racing Electric Motostudent

Η BMW Motorrad Hellas είναι χορηγός και υποστηρικτής της ομάδας Racing Electric Motostudent του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, με έδρα την πανεπιστημιούπολη Σερρών, η οποία προχωράει στην κατασκευή μιας ηλεκτροκίνητης αγωνιστικής μοτοσυκλέτας.

Η Racing Electric Motostudent είναι η ερευνητική αγωνιστική ομάδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, με έδρα την πανεπιστημιούπολη Σερρών. Στόχος της είναι η μελέτη και κατασκευή της πρώτης ηλεκτροκίνητης αγωνιστικής μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα στα πλαίσια του παγκόσμιου διαγωνισμού MotoStudent 2019 – 2021.

Η ομάδα έχοντας πάθος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά και θέληση να δημιουργήσει κάτι πρωτότυπο και καινοτόμο στη χώρα μας αποφάσισε να λάβει μέρος στον μεγαλύτερο φοιτητικό διαγωνισμό αγωνιστικών μοτοσυκλετών που διοργανώνεται από την Federation Internationale Motocyclisme (FIM).

Από την αρχή της έρευνας και ανάπτυξης του πρωτότυπου, η ομάδα έθεσε τον πήχη ψηλά θέλοντας να εφαρμόσει σύνθετα υλικά και τεχνολογίες που σπάνια χρησιμοποιούνται στον χώρο της μοτοσυκλέτας. Έτσι, μετά από ένα χρόνο μελέτης και σχεδιασμού η Racing Electric Motostudent είναι έτοιμη να παρουσιάσει το πρωτότυπό της πριν προχωρήσει στην κατασκευή.

Πιο συγκεκριμένα, ο στόχος της ομάδας ήταν να δημιουργήσει μία μοτοσυκλέτα με προδιαγραφές Moto 3. Θέλοντας να γίνει πιο ανταγωνιστική, η ομάδα έδωσε έμφαση στο σύστημα μετάδοσης το οποίο αποτελεί και την σημαντικότερη καινοτομία του Hyperion.

Αυτό το οποίο ξεχωρίζει την ομάδα από άλλες φοιτητικές ομάδες, είναι η δυνατότητα που μας παρέχει το πανεπιστήμιο να αξιοποιούμε τα εργαστήρια του για την κατασκευή των εξαρτημάτων. Το 90% αυτών, θα είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από τα μέλη της ομάδας στις εγκαταστάσεις του MT -LAB στην πανεπιστημιούπολη Σερρών.

Τα περισσότερα εργοστασιακά εξαρτήματα έχουν φτάσει στις εγκαταστάσεις της ομάδας και η κατασκευή της μοτοσυκλέτας θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2020. Στην συνέχεια η ομάδα θα ξεκινήσει δοκιμές μέχρι την έναρξη του διαγωνισμού καθώς και την εύρεση νέων μελών για την σύσταση της ομάδας της επόμενης σεζόν.

Στo επισυναπτόμενo σε μορφή pdf αρχείo στη συνέχεια μπορείτε να βρείτε μία πιο αναλυτική παρουσίαση με πληροφορίες σχετικά με την ομάδα και το έργο της

Δελτίο Τύπου

Συνημμένα Αρχεία

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου