top icon
Επικαιρότητα

Moto Guzzi V85 TT: Έρχεται με διάθεση Rally

Από το 2019 ο υποψήφιος αγοραστής μοτοσικλέτας adventure θα μπορεί να επιλέξει και έναν εκπρόσωπο από την Ιταλία, που όλως περιέργως θα είναι και ο μοναδικός «χωμάτινος» από τη γειτονική μας χώρα.

Το Piaggio group αποφάσισε να μπει με αξιώσεις σε μια δημοφιλή και διαρκώς αναπτυσσόμενη κατηγορία, αυτή των μεσαίων μοτοσικλετών On/Off, δημιουργώντας μια κατασκευή σχεδιασμένη από το μηδέν, αυτό που λέμε από λευκή κόλλα χαρτί. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, όχι μόνο από πλευράς τεχνολογίας όσο –πολύ περισσότερο- γιατί αντλεί σχεδίαση από μοτοσικλέτες της εταιρείας που πρωταγωνιστούσαν σε αγώνες Rally raid τη δεκαετία του΄80. Το V85 TT δεν είναι απλά μια νέα προσθήκη στη γκάμα της φίρμας του αετού αλλά η πρώτη μιας νέας σειράς μοντέλων τα οποία θα δούμε να ξεπροβάλλουν σιγά σιγά και μέχρι το 2021, χρονιά σημαδιακή για τη Moto Guzzi καθώς τότε κλείνει έναν αιώνα ζωής.

Όλα πάνω στο V85 είναι καινούργια, πλαίσιο και κινητήρας με προδιαγραφές για μια ολόφρεσκη πρόταση με έντονο ενδιαφέρον, που θα χρησιμοποιηθούν αυτούσια σε επερχόμενα μοντέλα διάφορων κατηγοριών (street, sport touring κλπ). Το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, διακρίνεται από το συνδυασμό χαμηλού βάρους και αυξημένης ακαμψίας, ενώ ο νέος κινητήρας V-2 των 850 cc παραμένει μεν αερόψυκτος και εγκάρσιας διάταξης, πλην όμως τώρα πια αποδίδει 80 ίππους και –φυσικά- καλύπτει τις προδιαγραφές του Euro4. Άρα έχουμε να κάνουμε με ένα μηχανικό σύνολο που σέβεται το περιβάλλον, κοινώς καταναλώνει λιγότερο καύσιμο και ρυπαίνει ελάχιστα το περιβάλλον, πάντα σε σχέση με τον υπάρχοντα (επίσης Euro4) των μοντέλων V9 με τους μόλις 55Hp.

Εμφάνιση Rally

Με σεβασμό στην παράδοση, το ιταλικό εργοστάσιο εμπνεύστηκε τη σχεδίαση του V85 από τα μοντέλα V65 και V75 Baja, που συμμετείχαν στο Paris-Dakar στα μέσα της δεκαετίας του΄80 βασιζόμενα σε μοντέλα παραγωγής και όχι σε αγωνιστικές κατασκευές. Οι Ιταλοί ευελπιστούν ότι η νέα τους μοτοσικλέτα θα συγκινήσει όλους όσους ονειρεύονται τη συμμετοχή τους σε έναν πολυήμερο χωμάτινο αγώνα και που ξέρουν ότι είναι δύσκολο να το πετύχουν. Ξέρουν όμως ότι μπορούν να ευαισθητοποιήσουν το πνεύμα της περιπέτειας που κάθε μοτοσικλετιστής διαθέτει στο DNA του και πως με το V85 θα φροντίσουν να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό κοινό, αυτό που επιθυμεί να ζει την καθημερινότητά του σε ξεχωριστούς ρυθμούς.

Στις φωτογραφίες διακρίνουμε δύο μοντέλα με διαφορετικά χρώματα, ένα «πολεμικό» βαμμένο τρικολόρε και ένα «σοβαρό» σε μπλε/μωβ απόχρωση. Το πρώτο λιτό καθημερινό, το δεύτερο με βαλίτσες, προστατευτικά κάγκελα, διαφορετικούς καθρέπτες και αμορτισέρ καλύτερων προδιαγραφών (από την Ohlins). Δεν αναφέρεται πουθενά αν είναι δύο ξεχωριστές εκδόσεις, υποθέτουμε ότι το δεύτερο απλά διαθέτει αξεσουάρ που προέρχονται από τη σχετική –και πάντα πλούσια- γκάμα της Moto Guzzi. Υποθέτουμε επίσης πως θα τα μάθουμε όλα στην επίσημη παρουσίαση του V85 TT, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε λίγες εβδομάδες στην έκθεση του Μιλάνου._Ν.Β.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ